Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Én is a lángosra szavazok

Marika Néni Lángos Büfé BudapestMarika Néni Lángos Büfé Budapest a térképen

2019. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. március 22.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Klauzál téri piacon jó párszor megfordultam már, az a furcsa, hogy bármelyik napon, napszakban mentem, itt SOHA nincs tömeg. Más piacokon bezzeg! A belvárosi elhelyezkedés kedvező, külföldi turisták is be-bevetődnek, viszont elég kicsi az egész objektum. A 2015-ben történt komplett felújításnak köszönhetően a beltér mutatós, igényes, szellős és egyáltalán nem retró hatású, pedig az épület 1897-ben épült. Két bejárata van a Klauzál tér felől, illetve az Akácfa utcáról.

A földszinten középen a zöldség-gyümölcs "őstermelők" (részben, fogjuk rá), lent a szuper húsos Mangalica Mennyország, a talán legforgalmasabb műintézmény SPAR, mellette a Lipóti Pékség szintén népszerű, és van még egy kifőzde a bejárat melletti sarokban is; míg az emeleten leginkább kis kioszkokban ilyen-olyan vendéglátó egységek kaptak helyet, valamint a VII. kerületi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálata.
Hogy az emeleti helyek mennyire működőképesek és rentábilisak, arról csak sejtéseim vannak abból kiindulva, hogy elég nagy itt a fluktuáció, a bérlőváltás, volt itt már több reményteljesen induló vállalkozás, ami befuccsolt (pl. kézműves falatozó és fast food, talán nem is egy), de mindig vannak új nyitások, új próbálkozások.
A másik furcsaság az volt, hogy pénteken délután 3 órakor, ami szerintem a nagy hétvégi bevásárlások kezdő időszaka, gyakorlatilag már a többség pakolászott, elcsomagolt, zárta a boltokat.

A mozgólépcső mellett található Marika néni lángosozója volt az egyedüli vendéglátó egység az emeleten, ami még nem húzta le a rolót, bár a műanyag székek már itt is egymásba voltak rakva a falnál, finoman jelezve, hogy már ők is a záráshoz készülődnek. A fő profil a lángos, ezt hirdetik is nagy betűkkel, viszont a további ehető lehetőségek a táblára kiírva szerepelnek. Két fogásos napi ebédmenü 990 Ft (hatalmas adag, tartalmas levessel), 6-7 féle palacsinta darabja 150 Ft, fánk baracklekvárral 250 Ft. Ezek közül már nem minden volt, ahogy Marika néni jelezte, fánk az leginkább délelőtt szokott lenni, hamar elfogy.
Egy diós palacsintát kértem (még az utolsó 3 db paliból sikerült elcsípni egyet), ez előre lesütött, így hideg volt, Marika néni kérdezés nélkül, évtizedes tapasztalattal, rutinos mozdulattal szórta meg jó sok (nekem mondjuk nem jó...) porcukorral és tette be a mikróba melegítésre. A töltelék diót nem sokat látott, annál több porcukrot.
Marika néni és a kollégája vagy férje (?), vele korabeli úr is nagyon kedvesek, amolyan nagymamás-nagypapásak voltak. A lángos az a tipikus hagyományos lángos, amelyekből a legjobbakat valóban a piacokon kapni. Árban is teljesen korrekt (250-550 Ft között, legnépszerűbb a sima fokhagymás és a reszelt sajtos-tejfölös, ahogy Marika néni elárulta).
Porcelántányér van, papírtörlő van, evőeszköz nincs, legalábbis a palacsintához nem járt.
Van 2 hosszú asztal és sok szék, le lehet ülni kényelmesen enni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (5)
Marika Néni Lángos Büfé Budapest - Külső képMarika Néni Lángos Büfé Budapest - Külső képMarika Néni Lángos Büfé Budapest - Külső képMarika Néni Lángos Büfé Budapest - Külső képMarika Néni Lángos Büfé Budapest - Külső kép

Marika Néni Lángos Büfé további értékelései

2018.12.15egyedül
Aki nem szereti a tömeget, annak bátran ajánlhatom a Klauzál téri, szépen felújított vásárcsarnokot. Annak is az emeletén lévő lángosozóját. (Mozgólépcső van.) Marika néni krumplis lángosa az egyik legjobb a városban. Én tegnap egy nagy adag, igen finom hamis gulyás levest és egy fokhagymás...
2016.11.25barátokkal
Marika néni bizonyára finom lángost süt, de nem akartam eltelni egy főétkezésnyi kalóriával, így inkább egy fasírtot kértem, ami finom volt. A kiszolgálás kedves, Marika néni, mint sejthető, nem ma kezdte a szakmát. Szeretem az ilyen piaci kifőzdéket, egyáltalán nem kizárt, hogy eszem még Marika...
Népszerű szállások a környéken
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Napi árak
Napi árak
2025.12.24-ig
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
61.215 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Barrico Thermal Hotel Demjén - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.30-ig
Barrico Thermal Hotel Demjén
41.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval