Minden évben össze szokták állítani az interneten a legjobb fagyizók aktuális listáját, nyilván szubjektív ez a válogatás is, de azért lehet belőle szemezgetni, inspirálódni. A hosszú listából 3 fagyizó volt, ahol még nem jártam, így a múlt héten mindegyiket útba is ejtettem. Elsőként a Martinello Gelato fagyizót, amely a XIV.
kerületen belül Alsórákos városrészben található, kb. 2 évvel ezelőtt nyitottak. Az utca bal oldalán végig új építésű lakópark magasodik, az egyik ilyen lakóépület aljában, az utcaszinten kapott helyet. Beltér az gyakorlatilag nincs, csak annyira lehet belépni, hogy odaállj a pulthoz, és kérd a fagyit. A hivatalos cégadatok alapján a vállalkozás mögött álló fagylaltmester és tulajdonos Mikitovics András. Ő felel a közvetlenül Olaszországból érkező prémium alapanyagok beszerzéséért és a krémes fagylaltok mindennapi elkészítéséért, azonban a pultban egy fiatal hölgy szolgált ki. Az Instagramon reklámozott karamellel dúsított banános fagylalt nem volt kapható. Pisztácia és eper fagyi mellett döntöttem, a 2 gombócért papírtálkában 1350 Ft-ot fizettem, dekára lemérték, hiszen súly alapján kell fizetni. A bejárat előtti elkerített teraszon lehet helyben fagyizni. Fagylalton kívül már árulnak kávét is, valamint Bubble teát (1500 Ft). Az eszpresszó 450 Ft, a cappuccino 650 Ft, ez Budapesten kedvező árnak számít. A szalvétát nekem kellett szerezni, nincs a teraszra/asztalokra kitéve, a távozó vendégek után nem törölték le az asztalokat. 4 pontra taksálom összességében.