Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Étteremhét 2022 itt is

Matild Café & Cabaret BudapestMatild Café & Cabaret Budapest a térképen

Kiváló 2022. októberben járt ittÉrtékelt: 2022. október 8.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
2021 nyarán, a Covid után - hullámok közben - első fellélegzés idején nyitott meg Budapest legújabb luxus szállodája a Klotild Palotával szemben lévő déli szárnyban a Ferenciek terén. Az épület földszintjén két étterem található, elsőként nyitott a Michelin-csillagos Wolfgang Puck séf étterme, a Spago (bejárat a Duna utca felől), majd a Matild Bisztró a főbejáratnál (sőt, van még egy sky bar is, most jut eszembe). Az őszi étteremhéten ők is résztvevők, így egyértelmű volt, hogy a wish-listemen már amúgy is szereplő étterembe így érdemes elmenni. A program keretében egy szűkített bisztró étlapról lehet 3 fogásos ebédet vagy vacsorát választani fix. 9.900 Ft-ért (szervizdíjjal együtt, de ital nélkül).

Az étterembe belépve egy ajtónálló fogadó hölgy fogadott minden vendéget mosolyogva, ellenőrizte a foglalást, és az asztalához kísérte, majd átadta az étlapot. Csillogó-villogó, tényleg luxus környezet, tradicionális, nagyon elegáns berendezés, fényűző hangulat, a századforduló kávéházi világ köszön itt vissza. Az ital- és ételrendelést egy fiatal, talán még tanuló pincérfiú vette fel. Látszik, hogy mindenki be van gondosan tanítva udvariasságra, figyelmességre, minden ételnél rákérdeztek, hogy ízlik-e, finom-e, de azért 1-2 apróság belecsúszott. Szénsavas víz helyett menteset kaptam (majd sűrű bocsánatkérések között cserélték), illetve a végén a fizetésre kellett várni. Engem sajnos nem engedtek fel a galéria / karzat részre fotózni, mondván az már a szálloda területe (más vendéget pedig felengedtek korábban). Az asztalok a fal mellett elég közel vannak egymáshoz, persze ez csak akkor lehet zavaró, ha mindenütt ülnek. Van teraszuk is, de ahhoz már egy kicsit hideg lett volna.
Kellemes élő zongorajáték szórakoztatta a vendégeket.

9-11 között reggeli időszak van külön étlappal. A normál étlapon elég húzós árak vannak, előételek, levesek és saláták 2500-8900 Ft között, főételek 3500-6500 Ft között alakulnak. Csodálatosak a desszertek, 1600-2800 Ft közötti szeletárak. Kaphatóak még kézműves bonbonok 450 Ft darabáron. Alapvetően magyar konyhát visznek modern köntösbe öltöztetve, de megjelennek távol-keleti és francia hatások, ízek, fűszerek is.

Kezdésként quinoa salátát választottam füstölt lazaccal, kápiával és retekkel. Mutatós tányér, jól harmonizáló ízek, friss hatás. A főételek közül a kacsacombot választottam, még marhapörkölt (marhapofából) és miso lazacfilé volt, kétszer nem akartam lazacot enni. Lila káposzta csak mártás formájában volt jelen, a comb egy kicsit száraz volt és a bőr nem ropogott, így ez a fogás egy kis csalódást okozott nekem, viszont a házi hagymás burgonyafánk tetszett. A desszertek közül kiváló volt az étcsokis mogyorós eclair és a Rákóczi is, de a pultban látott, az ajánlatban nem szereplő további sütemények is nagyon csábítóan néztek ki.

A kis üveges Szentkirályi víz nem volt extrém drága (490 Ft + 68 Ft szervizdíj).
Összességében érdemes volt ide eljönni, a környezet valóban páratlan, ha úgy alakul, szívesen eljönnék még ide barátokkal sütizni, kávézni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (30)
Matild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - EgyébMatild Café & Cabaret Budapest - Egyéb

Matild Café & Cabaret további értékelései

2022.08.31egyedül
Kiváló
A Matild palota a Váci utcától a Ferenciek teréig ér. Ez a kávézó, ill. étterem része. Illik megindokolni az ötösömet... először is: a személyzet legtöbb tagja erőn felül teljesít. Már az utcáról sikerült beinvitálni engem, holott valójában csak a Krúdy szobor miatt álltam meg a ház előtt. De a...
Népszerű szállások a környéken
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
67.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Karos Spa Zalakaros - Élmény, mosoly, kikapcsolódás
Élmény, mosoly, kikapcsolódás
2026.01.03-ig
Hotel Karos Spa Zalakaros
103.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval