Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szép kis Itália

Meataly Trattoria & Grillbar BudapestMeataly Trattoria & Grillbar Budapest a térképen

Kiváló 2019. júliusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2019. július 31.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Idén májusban nyitott vérbeli olasz kisvendéglő dél-olasz tulajdonossal, aki egyben a szakács is, ahol nemcsak a legnépszerűbb tészta és pizza szerepel a repertoárban, hanem grillezett húsételek is, erre utal a név-kombináció is. Különösen érdekes a helyszínválasztás, ugyanis egy több éve sikeresen működő szintén olasz pizzéria közvetlen szomszédságában nyitottak meg. A fővárosban élő, dolgozó olaszok körében gyorsan terjedt el az étterem híre, a vendégkörnek legalább 60%-a olasz, akik nagyon élvezik, hogy a hazai ízeket élhetik itt át újra, és saját nyelvükön beszélhetnek az itt dolgozókkal. Érdekes, hogy az olaszok mennyire ragaszkodnak a saját konyhájukhoz, ételeikhez még külhonban élve is.
A "maradék" vendégkör külföldi turistákból, valamint környékbeli dolgozókból tevődik össze. A fiatal pincér lány is perfekt beszél olaszul, de magyarul is. Marketing hírverés nem volt a nyitásuk körül, de úgy tűnik, nem is kell. A benti részben 5-6 asztal van, a teraszon még 3-4, amit a járdából kanyarítottak le. A légkondi nem észlelhető, hiába van 18 fokra beállítva, mivel az ajtó folyamatosan nyitva van.
Ebédidőben naponta változó 2 fogásos ebédmenüt kínálnak 1900 Ft-ért. Ezt is vérbeli olasz módra. Először "programon kívül" csak úgy érkezett egy paradicsomos-bazsalikomos-olívás bruschetta, természetesen a kenyeret is ők sütik, ezt a fajtát itthon rozsos paraszt cipóként szoktuk kategorizálni.
Az első fogás - előétel? - egy jó adag tészta - tejszínes-sonkás penne, parmezánnal. Nagyon finom, házias, frissen készült, kitűnő ízek, állag és fűszerezés. A 2. fogás két jókora szelet grillezett sertéshús friss zöldsalátával, paradicsommal. Itt már feladtam, kóstolás után jó részét elcsomagoltattam. Mellé kaptam még 3 szeletet a klassz cipóból is.
A Cola (kis üveges) drága volt, 600 Ft, az eszpresszó természetesen hagyományos, olasz sötét pörkölésű (400 Ft). A séf folyamatosan jött-ment, minden vendéggel személyesen beszélt olasz-angol-magyar keverék nyelven.
Legközelebb érdemes lesz megpróbálni a desszerteket is, tiramisut, panna cottát láttam (1000 Ft).
Kötelező szervizdíj nincs, bankkártyás fizetés lehetséges.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (20)
Meataly Trattoria & Grillbar Budapest - Külső képMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - Étel/italMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - Étlap/itallapMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - BelsőMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - MosdóMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - Étel/italMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - Étel/italMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - BelsőMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - Étel/italMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - Étel/italMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - Étel/italMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - BelsőMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - Étel/italMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - BelsőMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - Étel/italMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - Étel/italMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - BelsőMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - BelsőMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - Külső képMeataly Trattoria & Grillbar Budapest - Külső kép

Meataly Trattoria & Grillbar további értékelései

2019.11.30barátokkal
A spagetti (rákos, tintahalas, paradicsomos) remek volt, a kardhal carpaccio szintén. Bár a jégsaláta helyett jobban örvendtem valami aromásabb salátanövénynek, pl mustárfűnek, amit valamiért a legtöbben idegen nevén rukkolának neveznek. Utóbbi a napi ajánlatban, amit fekete táblára írva...
Népszerű szállások a környéken
Granada Hotel Kecskemét - Granada Élmények
Granada Élmények
2024.12.20-ig
Granada Hotel Kecskemét
89.676 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
89.262 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Ébredj, Balaton!
Ébredj, Balaton!
2024.05.17-ig
Prémium Hotel Panoráma Siófok
85.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval