A Meraki remek görög gíroszt készít, amelyet a korábbi években nem egy fix helyen, étteremben, hanem food truckban kóstolhattunk több helyszínen, rendezvényeken is. Aztán úgy döntöttek, és szerintem ez nagyon jó döntés volt, hogy nyitnak egy "rendes" éttermet is, bár nagyon nagy a konkurencia, a város tele van ilyen-olyan gírosz, döner, kebab lelőhelyekkel, de a jó minőségre szerintem mindig van tér és igény.
Elég jó forgalmas helyszínt választottak a Teréz körúton az Oktogon közelében. A Meraki szó jelentése valamit szívvel-lélekkel, kreativitással elkészíteni, megvalósítani, beletenni a cselekedeteidbe a legjobb tudásodat és képességeidet. Amit kaptunk a Merakinál, az bizony összhangban állt a nevükben foglalt hitvallásukkal, törekvésükkel. Azt már korábban leírtam más értékeléseknél, hogy én abszolút görög párti vagyok gírosz ügyében, ha van választási lehetőség, akkor mellettük teszem le a voksomat. Az elvitelre vásárolt gírosz tál 3700 Ft-ba került, ami a mai Budapesten korrekt árszabásnak mondható. Tetszett a hús fűszerezése, jól átsült, de mégsem száraz, mennyiségre megfelelőnek találtam. A mellé adott pita is meg volt pirítva, kis olívaolajjal meglocsolták. A görög saláta nemcsak össze volt dobva, hanem egy előre elkészített, befűszerezett saláta volt, így az ízek megfelelően összeértek. Járt még mellé pár szem görög olívabogyó, valamint csónakburgonya. Külön tálkában 2 féle szósz, tzatziki és fűszeres-csípős. A berendezés újszerű, puritán, de normális, kulturált körülmények között lehet helyben enni. A földszinti asztalokon túl az emeleten további férőhelyek vannak. Az ismert ételfutár szolgálatoknál is jelen vannak. Desszertek terén 3 féle baklavát kínálnak, pisztációs, diós és csokoládés. Számomra ez megérdemelt egy ötöst.