Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A mesterek máshol főznek

Pipa Étterem a Mesterek Konyhája BudapestPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest a térképen

Gyenge 2018. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. január 1.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Régi vágású magyaros étterem a Fővám téri Nagycsarnok oldalában. Ennyi sok étterem végiglátogatása után már van az embernek némi tapasztalata és "szimata", hogy hol mire lehet számítani. Nos, itt nagyjából azt kaptam, amit a külső jegyekből meg lehetett ítélni. Mesterekkel a konyhán nem találkoztam, ez valami dezinformáció lehet.
Az étterembe belépve a középkorú pincérnő igencsak meglepődött, "nahát, egy magyarul beszélő vendég!, nem szoktak ide ilyenek betérni...", meg volt róla győződve, hogy valami "hivatalból" keresem a főnököt.
A beltér a 70-es-80-as évek gulyás-kommunizmusával itt ragadt, megkopott, megporosodott dekoráció, nem valami ízlésesen elrendezve. Faasztalok és padok, valamint nagyobb társaságok számára körasztal a galéria alatt az első teremben. Az asztalon hímzett terítők. Színekben a nemzeti trikolór piros-fehér-zöldje visszaköszön.
Hátul különterem csoportok, rendezvények számára, de ottjártamkor az teljesen üres és fűtetlen volt.
A hosszú étlapon tradicionális magyar / magyaros ételek mindenféle meglepetések és különlegességek nélkül. Árban nincsenek elszállva, előételek 1500 Ft környékén, főételek 2000 Ft-tól kezdődően.
A levesekből kis adag, csészés is kérhető. Egy gulyással indítottam (600 Ft/csésze), stilizált kalocsai mintás csészében hozták, emlékszem, ez a készlet népszerű volt gyerekkoromban a családoknál, Alföldi porcelán, ha jól rémlik. A leves felejthető, a belevalók túlfőzve és túl apróra vágva, akkora volt a répa, krumpli, mint a finomfőzelékben. A lé híg. Alapanyagok átlagosak. A kenyér friss, foszlós, fehér házi jellegű, valószínűleg a piacról, nem kézműves.
Ezt követően egy túrófánkot kértem áfonyalekvárral (750 Ft). 3 db fánk, kissé túlsütve, megkapatva, érezni lehetett, hogy átitatta az olaj, amiben előtte mást is süthettek (nem volt már friss). A lekvár bolti üveges érzetű, nem házi.
Kötelező szervizdíj nincs, bankkártyával lehet fizetni.
A személyzet gépiesen mozgó, nem kommunikatív, nem ajánlanak ételeket, ami a külföldieknél (is) elvárás lenne.
Összességében a 2 és 3 között volt az összbenyomásom, a 3 lefordítva azt jelenti, hogy átlagos, s én nagyon remélem, hogy a hazai vendéglátásnak azért nem ez az átlagos színvonala, így ezúttal szigorúbban lefelé kerekítek. Én szeretném, ha ilyen éttermekből, pláne ilyen frekventált helyen egyre kevesebb lenne. Nem lenne nagy kunszt, hogy ebből az étteremből kihozzanak egy 4-est is, persze ahhoz más hozzáállás kellene.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (20)
Pipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - Külső képPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - Külső képPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - Étlap/itallapPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - BelsőPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - Étlap/itallapPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - Étlap/itallapPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - BelsőPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - BelsőPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - BelsőPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - Étel/italPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - Étel/italPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - Étel/italPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - BelsőPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - MosdóPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - BelsőPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - EgyébPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - Külső képPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - Étlap/itallapPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - EgyébPipa Étterem a Mesterek Konyhája Budapest - Külső kép

Pipa Étterem a Mesterek Konyhája további értékelései

2019.08.21egyedül
Átlagos
Miközben írom, ide-oda billen a mérleg nyelve. Sok pozitív és némi negatív tapasztalat is egyben. A szépséges népviseletbe öltözött hölggyel a vásárcsarnok előtt nem először találkozom, meg is ismert. Éppen ebédelni indultam valahová. Hát rajta, akkor ma legyen ez a Pipa nevű étterem, a múltkor...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
121.890 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
67.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval