Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mexikói ebéd torkos csütörtökön

Mezcal Mexikói Étterem BudapestMezcal Mexikói Étterem Budapest a térképen

2018. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. január 4.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Évek óta azonos helyszínen, azonos profillal működő mexikói étterem a Tompa utcában, közel a Nagykörúthoz. Kizárólag mexikói ételeket készítenek, mindegyiket többféle húsos töltelékkel, illetve vegetáriánus változatban is. 3-4 féle leves, desszert, előétel, saláta mellett a főételek között burrito, taco, fajitas, quesadilla, nachos, enchillada.
Csütörtökön és vasárnap előzetes telefonos bejelentkezés esetén 50% kedvezményt adnak, szerintem ekkorra érdemes időzíteni az étterem felkeresését. A vasárnap családi napként van meghirdetve.
A sarkon nyíló ajtó a pinceszintre vezet, bent mexikói hangulat: színes sombrero-k, kaktuszok, a falon gyíkok, persze gipszből, nem igaziak, az asztalokat színes tükörlapokkal választották el egymástól, meleg színek: sárga-narancs-barna, kényelmes ülőhelyek a fal mentén.
Meglepő, de alig van vendég.
Csirkés-lime-os taco-t választottam, amely mellé mexikói rizs és babpüré jár (2400 Ft a normál ár). 3 db töltött kukoricatészta kagyló az adag, kiadós és jól is néz ki. Nem vagyok mexikói konyha specialista, a csípőset nem szeretem, nekem bejött, ízlett, azt kaptam, amire számítottam. Az étel úgy néz ki, mint a honlapon lévő fotókon, sőt talán élőben még egy kicsit jobban is.
Desszertként kértem egy kókusz flan-t tejlekvárral (890 Ft). 3 db csillag alakú pudingszerű sütike, a kókuszos íz bejött, de az egész túl édes volt, főleg a fehér tejes mártás. A tejszínhabspray pedig szerintem szükségtelen volt, és nem is igazán passzolt hozzá.
A végösszegre 10% kötelező szervizdíjat számolnak fel. A kedvezmény kizárólag az ételek árából kerül levonásra, az italokból nem.
Az ételekre nem kellett sokat várni, persze igaz, hogy a konyha sem volt éppen túlterhelve.
A mosdó jól nézett ki, de a tisztasággal, felszereltséggel volt némi gond. Sem WC papír, sem kéztörlő nem volt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (20)
Mezcal Mexikói Étterem Budapest - Külső képMezcal Mexikói Étterem Budapest - BelsőMezcal Mexikói Étterem Budapest - BelsőMezcal Mexikói Étterem Budapest - BelsőMezcal Mexikói Étterem Budapest - BelsőMezcal Mexikói Étterem Budapest - BelsőMezcal Mexikói Étterem Budapest - BelsőMezcal Mexikói Étterem Budapest - Étel/italMezcal Mexikói Étterem Budapest - Étel/italMezcal Mexikói Étterem Budapest - BelsőMezcal Mexikói Étterem Budapest - Étel/italMezcal Mexikói Étterem Budapest - Étel/italMezcal Mexikói Étterem Budapest - MosdóMezcal Mexikói Étterem Budapest - MosdóMezcal Mexikói Étterem Budapest - Étlap/itallapMezcal Mexikói Étterem Budapest - EgyébMezcal Mexikói Étterem Budapest - Külső képMezcal Mexikói Étterem Budapest - Étlap/itallapMezcal Mexikói Étterem Budapest - Külső képMezcal Mexikói Étterem Budapest - Külső kép

Mezcal Mexikói Étterem további értékelései

2018.10.13barátokkal
A Mezcal nevű éttermet már néztük egy ideje, míg végül tavaly novemberben sikerült egy jóbarátommal ide is beülni. Némi hezitálás után egy két személyes Mezcal tálat kértünk (7200 ft), volt rajta sajtos quesadilla, csirkés burrito, tikal sertés, vaslapon sült csirkecomb file, részeges bab és...
2015.12.29családjával
Családi szülinapozáshoz választottuk ezt az éttermet. Mikor betértünk, meglepődésünkre nem volt senki rajtunk kívül. Utólag nem is értem, hiszen nagyon finomakat ettünk és gyors udvarias kiszolgálásban volt részünk. Mindenféle ételt megkóstoltunk, és mindegyik remekül volt elkészítve. A...
2015.10.28a párjával
Burrito-t és Quesadilla-t ettem már ugyan, de ételfutárnál, ezért gondoltam kipróbáljuk, hogy milyen egy kimondottan mexikói étteremben. Kapóra jött, hogy kedvező árú kuponos ajánlatot találtam. Az étterembe belépve egy nagyon hangulatos helyen találtuk magunkat. A mi szerencsénkre nem volt...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum Békésszentandrás - Napi árak félpanzióval
Napi árak félpanzióval
2025.01.02-ig
Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum Békésszentandrás
74.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval