Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szép környezet, finom ételek

Mili Gasztronómia BudapestMili Gasztronómia Budapest a térképen

Kiváló 2019. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. július 27.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Petneházy Club Hotel étterme az idei évben jelentősen és előnyére változott, új séf vette át a fakanalat, új koncepcióval, a minőségi vendéglátás felé véve az irányt. Ettől függetlenül a helyszín továbbra is megmaradt népszerű esküvői helyszínként, de mostantól már érdemes ide azért is ellátogatni, hogy igazán finom ételeket egyen az ember.
Helyszín Buda, a II. kerület legszéle, a Budai-hegyek árnyékában.
Az étlapot rövidre fogták, de ügyesen ötvöződnek a tradicionális magyaros fogások a nemzetközi - olasz, távol-keleti, görög, amerikai - ízvilággal és fűszerekkel (borjúpaprikás tojásos galuskával, kapros töltött káposzta, körömpörkölt bruschettával előétel), van 2 féle gyerekmenü, a tinédzsereknek a hamburger vagy a rántott csirkecomb lehet vonzó, a vegetáriánusok is találhatnak kedvükre valót (diós-kecskesajtos saláta, zöldségropogós tzatzikivel). 2 féle leves (2000 Ft alatt), 5 előétel (1800-3000 Ft), 7 főétel (2700-4600 Ft), 4 desszert (1500 Ft), tetszett, hogy a magyar átlaghoz képest az étlapon a halak felülreprezentáltak.
A pincér stílusa számomra nem volt megnyerő, vagy csak nem egyforma a humorérzékünk, de ezen kívül semmi negatívumot nem tudnék említeni. A berendezés vidéki vintage stílusú, sok asztal van, világos, napsütötte a tér, kellemes, nem hangos zene. Van terasz is.
A napi leves almás sárgarépakrémleves nagyon kellemes, bársonyos, mégis könnyed volt. Második fogásként egy előételt kértem, füstölt pisztráng endívia salátával, gránátalmával, mentás zöldborsópürével. A tányér műalkotásként is megállná a helyét, a pisztráng pedig kitűnő volt, a zöldborsóból lehetett volna némileg több mennyiség, inkább csak díszítő elemként hatott. A mellé kapott házi fehér kenyér szintén hibátlan volt, friss, belül puha, ropogós héjjal (a kenyeret nem számolták fel). Egy javaslat: egy ilyen étlaphoz véleményem szerint jobban illeszkedne a házi szörp, mint a Pepsi Cola.
A borkínálat ezzel szemben választékos.
Nem olcsó hely, itallal (1 kis üveges üdítő) és a kötelező szervizdíjjal már 5000 Ft felett fizettem, de összességében nem irreális az árazás sem.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (15)
Mili Gasztronómia Budapest - Külső képMili Gasztronómia Budapest - Étlap/itallapMili Gasztronómia Budapest - Étlap/itallapMili Gasztronómia Budapest - Étlap/itallapMili Gasztronómia Budapest - BelsőMili Gasztronómia Budapest - BelsőMili Gasztronómia Budapest - Étel/italMili Gasztronómia Budapest - Étel/italMili Gasztronómia Budapest - Étel/italMili Gasztronómia Budapest - Külső képMili Gasztronómia Budapest - Étel/italMili Gasztronómia Budapest - Étel/italMili Gasztronómia Budapest - Étel/italMili Gasztronómia Budapest - Étel/italMili Gasztronómia Budapest - Külső kép

Mili Gasztronómia további értékelései

2019.05.10barátokkal
Kiváló
A Mili Gastronomie nevű helyre a Dining Guide Top 100 hívta fel a figyelmem. E helyszínen már voltam két étteremeben, egyik sem érte el a Mili színvonalát. Budapesten az egyik legjobb természeti adottságú környzetben működő, Feketefej utcai egységről van szó. A kiszolgálás formálisan udvarias,...
Népszerű szállások a környéken
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Thermal Panzió Igal - Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
2024.06.15-ig
Thermal Panzió Igal
64.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Resorts Balatonszárszó - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
05.15-10.14.
Holiday Resorts Balatonszárszó
101.180 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval