2026. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. április 7.Nem ajánlom a helyet másoknak!
A kőbányai Kínai Negyedben az egyik legismertebb, évek óta működő étterem a Milky Way, ahol azonos nevű szálloda is működik. Eléggé eldugott helyen van, be kell menni egy belső udvarba, ahol a szokásos nagyker textil üzletek és raktárak között az egyik sarokban van maga az étterem. Lifttel vagy lépcsőn lehet felmenni az emeletre. A berendezés meghökkentő, giccses és túldíszített, valószínűleg egy nagyszabású kínai rendezvényre készültek. Először esküvőre gondoltam, de aztán beugrott, hogy még tart a hétvégén kezdődött kínai újév, szóval valószínű arra volt a bekészülés valami gálavacsorára. Nem a szépen feldíszített, megterített kerek asztalok egyikéhez, hanem a fal mentén lévő sima szögletes asztalhoz ültettek le, amin még terítő sem volt. Közben egy hatalmas, egész falas kivetítőn nagyon hangosan ment egy kínai éneklős-humoros tehetségkutató műsor, amit rajtam kívül a személyzet tagjai szemmel láthatóan élveztek. A bőséges létszámú személyzet tagjai közül egy fiatal kínai srác volt egyedül, aki tudott magyarul, a többiek angolul sem. Illetve még felbukkant egy idősebb magyar vagy legalábbis európai férfi, akiről nem tudtam eldönteni, hogy ő a biztonsági őr vagy valami csendestárs főnökféle lehet-e, mert a kiszolgálásban nem vett részt. Az étlap hosszú, rendkívül sok tétel szerepel rajta, sok számomra furcsaság is. Árban középkategória felett mondanám. Ár-értékben ugyanakkor szerintem nem a legjobb választás. mert az ételek minősége teljesen átlagos volt. Semmivel sem jobb, mint amit az ázsiai büfékben is lehet enni. Konkrétan itt is mirelit alapanyagokkal apelláltak. Mivel az egész miliő kissé bizarr volt és nem igazán szimpatikus, így az előzetes terveimmel ellentétben inkább elvitelre kértem pár tételt. Az is furcsa volt, hogy az egyes ételek darabára volt megadva az étlapon, ám a rendeléskor kiderült, hogy azokból minimum rendelés volt, pl. 6-10 db. Szezámmagos golyót (3600 Ft/12 db), kókuszos golyót (1200 Ft/6 db), húsos táskát (2700 Ft/6 db), rákkal töltött táskát (3500 Ft/10 db) választottam. Bár egyértelműen elvitelben állapodtunk meg a magyarul is tudó fiúval, ő a rendelés felvétele után felszívódott és eltűnt, majd hosszas várakozás után az egyik kínai nő hozta ki az ételeket, tányéron. Nagy nehezen, kézzel-lábbal mutogatva sikerült megértetni, hogy csomagolja el, mert elvitelre kértem. Külön dobozdíj nem volt, viszont 550 Ft szervizdíjat számoltak fel, pedig tudtommal elvitel esetén azt nem kéne. Összességében nekem csalódás volt a Milky Way, részemről nem ajánlott.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()