Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

101 év emlékei

Café Astoria Restaurant BudapestCafé Astoria Restaurant Budapest a térképen

2015. júniusban, üzleti partnerrel járt ittÉrtékelt: 2015. szeptember 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Astoria tavaly ünnepelte alapításának 100. évfordulóját, talán nincs is Budapesten élő-utazó ember, aki ne ismerné kívülről az épületet vagy ne hallott volna róla.
Többször is ettem már az éttermükben, egyrészt egy több napos rendezvényen itt az étteremben szolgálták fel az ebédet (nem svédasztalos volt), másrészt barátokkal is jártunk már itt esti órákban, de akkor csak italfogyasztás és kávézás volt, nem ettünk.
Az étterem hangulata hasonlóan a szállodához a régmúlt időket, a századfordulót, a Monarchia korát idézi. Kicsit félhomályos, kissé ódon, de szépen megőrzött, jó állapotú a berendezés, a bútorok. Visszafogottan elegáns minden, s ehhez a környezethez illeszkedik a pincérek viselkedése és megjelenése is.
Az ebédek (4 alkalom volt) során 3 fogás ételt kaptunk, a leves és a desszert fix volt, a főételnél 2 féléből lehetett választani, s ehhez járt 1 alkoholmentes ital (víz vagy üdítő).
A konyha nem tipikusan magyaros, a medditerrán ízvilág és ízek elég jellemzőek, még a magyaros ételek is ilyen módon vannak "átfazonírozva", az ételek inkább egészségesek, könnyedek voltak (pl. grillezett csirke, saláták, sok zöldség). A levesek csészényi méretűek és nem túl izgalmasak (pl. karfiolkrémleves, húsleves tésztával), a desszertek viszont kifejezetten finomak voltak, de ezek is lazább, nem annyira laktató és nehéz (cukros, vajas) desszertek, hanem inkább ebben is a könnyed franciás és mediterrán vonalat képviselték.
Árfekvés középmagas, itt elsősorban a helyet és a hangulatot fizeti meg az ember (bár az épületből kilépve a zajos-koszos Astoria kereszteződés és főleg az aluljáró eléggé lelombozó).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (4)
Café Astoria Restaurant Budapest - BelsőCafé Astoria Restaurant Budapest - BelsőCafé Astoria Restaurant Budapest - BelsőCafé Astoria Restaurant Budapest - Külső kép

Café Astoria Restaurant további értékelései

2019.12.24kollégákkal
Kiváló
December közepe táján jártam másodmagammal a kávéházban, nem elöször. Atmoszféra a régi szép idöket idézi ebben a kávéházban.Volt olyan érzésem, hogy itt az idö megállt a nyitás óta - pozitív értelemben! Nagyon szép a berendezés! A kiszolgálás nagyon figyelmes, kellemesen korrekt!Kényelmes hely...
Népszerű szállások a környéken
Thermal Panzió Igal - Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
2024.07.21-ig
Thermal Panzió Igal
74.950 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Fagus Hotel Sopron - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.12.23-ig
Fagus Hotel Sopron
95.645 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
2024.12.23-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
72.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval