Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Meglepő fordulat

Mischenko Kitchen BudapestMischenko Kitchen Budapest a térképen

2023. szeptemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Flaska Borbárba indultunk ebédelni, mert úgy hallottuk, hogy újranyitottak a Tompa utcában. Ráadásul még az az információ is érkezett hozzá, hogy van megint ebédmenü hétköznap, mint régebben. Látszólag minden ugyanaz, de mégsem. A terasz szeparált, körbekerített, éppen alkalmas volt az időjárás a teraszon étkezéshez. A táblán valóban látható az ebédmenü. A megrendelés után körbenéztünk... itt valami nagyon megváltozott. Hát, igen, lemaradtunk egy körrel. Idén április óta új tulajdonos és szakács van, névváltozás és koncepcióváltás történt. A beltérben azonban továbbra is borbár hangulat maradt, ugyanabban az elrendezésben vannak ugyanis a boros- és pezsgőspolcok, mint a Flaska idején. Valószínűleg a berendezéssel és a készlettel együtt vették át az éttermet. Bár úgy hallottuk, ebben is lesznek a későbbiekben változások, de apránként tudnak haladni, egyelőre a nyitásra, új étlapra, egyáltalán a megindulásra fokuszáltak. Az MKitchen Igor Misenko ukrán mesterszakács vezetésével újult meg és nyitott újra. A pincér magyarul jól beszélő ukrán fiatalember. Az étlapon ukrán (szláv, orosz - ez most nem "píszí", de tényleg egy tőről fakad a konyhájuk is) tradicionális ételek is találhatóak, én kifejezetten kedvelem ezt az ízvilágot, de vannak BBQ és grill húsételek is. Az étlap nem hosszú, példaképpen pár fogás: borscs leves (3090 Ft), saslik tál 1 kg húsból! (12000 Ft), kijevi fasirt. Voltak ukrán vendégek és magyarok is, az egyik ukrán asztalhoz olyan ételeket is elkészítettek kérésükre, ami az étlapon nem szerepelt, szóval elég rugalmas és vendégbarát a hely. A normál étlap árait átlag felettinek éreztem, 5000 Ft alatti főételt nem láttam, a menü viszont megérte. Persze attól is függ, mekkora adag az adott fogás.
A 2 fogásos ebédmenü nekem nagyon ízlett (ezért is adtam rá 5 pontot), grízgaluska leves póréhagymával, nagy adag, nem csésze, majd szintén nagy adag, 3 szelet vagdalt hús bulgurral és besamelszerű szósszal, kis friss salátával. (2990 Ft). Kötelező szervizdíj nincs. A maradékot elcsomagoltattam, elég volt ebédre másnapra. Egy kis üveges Zero Pepsi 550 Ft.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (15)
Mischenko Kitchen Budapest - Külső képMischenko Kitchen Budapest - Étel/italMischenko Kitchen Budapest - BelsőMischenko Kitchen Budapest - Étel/italMischenko Kitchen Budapest - Étel/italMischenko Kitchen Budapest - Étel/italMischenko Kitchen Budapest - BelsőMischenko Kitchen Budapest - BelsőMischenko Kitchen Budapest - Étel/italMischenko Kitchen Budapest - EgyébMischenko Kitchen Budapest - Étlap/itallapMischenko Kitchen Budapest - EgyébMischenko Kitchen Budapest - Étlap/itallapMischenko Kitchen Budapest - Külső képMischenko Kitchen Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Hotel Eger Park - Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Hotel Eger Park
81.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.11-ig
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
57.750 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
91.417 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval