Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Meglepetéseket rejtő kabinet

Móka Kávézó BudapestMóka Kávézó Budapest a térképen

Kiváló 2018. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. január 5.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A sarki budai kávézó neve jelenthetné akár a vidámságot is, de valójában a "Módszertani Kabinet" rövidítése, bármit is takarjon ez. Helyszín a Margit krt. és a Mammut közelében egy csendes mellékutca a 2. kerületben. Valahol azt olvastam, hogy már több, mint 2 évtizede működik ez a kávézó, nos a létezéséről én is tudok már vagy 5 éve, de ezen azért meglepődtem.
A tulajdonost azonnal felismertem mint egykori televíziós gyermek-műsorvezetőt, kb. egy korosztály vagyunk, de nyilván ezzel nem akartam zavarba hozni.
Az egész hely nagyon laza, barátságos. Az ételek-italok jó része kézírással került feltüntetésre: a bejárat melletti táblákon, a benti fali táblán, de a pulton található útbaigazító feliratokon is.
Az étlap egy 2 oldalas laminált lap, egyik oldalának vezényszava: "Egyél!", a hátoldalon: "Igyál!" Az üzenet egyértelmű, nincs mit ezen túlmagyarázni.
Minden nap készül 2 féle napi leves, 2 féle napi süti, vannak szendvicsek, többféle reggeli menü, saláták, és ezek ilyen-olyan kombinációi.
Rizmajer kézműves söröket tartanak, valamint a szekszárdi Mészáros Pince borait, és az az extra érdekesség ebben a történetben, hogy már 2014-ben is ezeket tartották, szóval egy elég hűséges csapattal állunk szemben.
Frankfurti reggelit választottam, ami tartalmazott frissen facsart narancslevet, 1 pár sült virslit, barna kenyeret, zöldségeket és egy csésze teát (guarana gyümölcsteát választottam). Mindez 1490 Ft-ba került, szerintem korrekt.
A beltér szó szerint mókás, kicsit zsibvásár vagy bolhapiac hangulatú. Plafonra függesztett, színesre festett kerékpár, színes lecsüngő plüsskígyó, régi retró csészék és tányérok. Az emeleti galériaszinten kiszuperált retró bútorok teremtenek mégis barátságos miliőt.
Wifi van, bankkártyával is lehet fizetni, szervizdíj nincs.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (20)
Móka Kávézó Budapest - Külső képMóka Kávézó Budapest - BelsőMóka Kávézó Budapest - BelsőMóka Kávézó Budapest - Étlap/itallapMóka Kávézó Budapest - Étlap/itallapMóka Kávézó Budapest - BelsőMóka Kávézó Budapest - BelsőMóka Kávézó Budapest - BelsőMóka Kávézó Budapest - Étel/italMóka Kávézó Budapest - Étel/italMóka Kávézó Budapest - Étel/italMóka Kávézó Budapest - BelsőMóka Kávézó Budapest - BelsőMóka Kávézó Budapest - MosdóMóka Kávézó Budapest - MosdóMóka Kávézó Budapest - BelsőMóka Kávézó Budapest - BelsőMóka Kávézó Budapest - Külső képMóka Kávézó Budapest - Külső képMóka Kávézó Budapest - Külső kép

Móka Kávézó további értékelései

2023.04.29barátokkal
Kiváló
Valójában nem az én ötletem volt, jó régi társaság gyűlt itt össze ma délután, egyikünk ajánlotta a helyet, simán elfogadtam látatlanban, különösen úgy, hogy bepillantottam az ittjartamra is, és ha nekik jó volt, nekem is az lesz. Pápalátogatás van, kissé megbolydultak a tömegközlekedési vonalak,...
2019.12.08barátokkal
A Móka hangulatos kis hely aprócska galériával. Kenceficéket kértem reggelire. Vagy adnak egy nagyobbacska adagot 1090 ftért vagy kettőt kisebbet. Hozzá ipari kenyérből pirítóst és zöldségeket. Kikértem mind a négy variánst kis adagokban. Humusz nem volt reggel tízkor, sajnáltam, de...
Népszerű szállások a környéken
D-Hotel Gyula - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2025.01.01-ig
D-Hotel Gyula
81.100 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Eger Park - Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Hotel Eger Park
81.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.01.02-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
66.693 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval