Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Talán a legjobb ramen Budapesten

Momotaro Ramen BudapestMomotaro Ramen Budapest a térképen

2014. júniusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2014. június 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem először jártunk már itt és biztos, hogy nem is utoljára. Voltaképpen egy kínai étteremről van szó, ámbár ez egyáltalán nem olyan, mint a hazánkban található kínai gyorséttermek, sem az ételkínálatot, sem a minőséget tekintve. Késő ebédidőben 4-5 asztalnál ülnek és falatoznak, egy kivétellel magyarok. Érkezésünk után pár perccel futott be egy kb. 50 fős ázsiai turistacsoport, de őket - szerencsére - a másik teremben helyezik el, nagyon hangosak és zajosak is.
Én rament rendelek gombával, bambuszrüggyel és sertéshússal (1.350 Ft, szervizdíj nincs). A hely igazi ramen specialista. Ezek a leveses egytálételek tényleg olyanok, mint Japánban. Amíg várunk az ételre, kis kancsóban jázmintea érkezik, amelyet minden vendég ingyesen kap, ezen kívül egy nagy kancsóban vizet is lehet kérni, szintén ingyen. Sajnos sok helyen ez nem így működik.
A vezetőség és a plutos hölgy is kínaiak, rajtuk kívül egy idősebb magyar úr volt a felszolgáló, aki már több éve ott dolgozik, ő szokta felvenni a rendelést, ám a végén fizetni a kínai hölgynél kell.
Kb. 5-6 perc alatt elkészült a ramen, forrón gőzölögve érkezik. Az öblös kínai tányér meglepetésemre műanyagból készült, hasonlóképpen a hozzá való kanál is, bár porcelánnak néz ki elsőre. Pálcikát és európai evőeszközt is adnak az étel mellé. Jó sok bambusz és tészta van a levesben, a gomba mennyisége is megfelelő, de a sertéshúsból azért lehetett volna benne valamivel több. A bambusz ropogós, a gomba és a hús puha, a tészta is olyan, amilyennek lennie kell. A leves kifejezetten nagy adag, laktató, nekem egytálételnek bőven megfelelő, esetleg egy szolidabb desszert férne még belém utána. Ízre is nagyon ízletes, ez a ramen egyáltalán nem csípős. (egyénileg még ízesíthető az asztalon lévő fűszerekkel).
A húsos főételek (csirke, sertés, marha bontásban az étlapon) 2.000-2.500 Ft körüli árakon kaphatóak, a vegetáriánus zöldséges főételek pár száz Ft-tal olcsóbbak (1.800 Ft-tól kezdődnek). Egy adag rizs 400 Ft-ba kerül, a rizst és a főételt mindig külön tálon tálalják, és a vendég maga tudja összeállítani saját ízlésének megfelelően a tányérján. Ez akkor is előnyös megoldás, ha nagyobb társasággal érkezünk, mert így mindenki tud kóstolni minden ételből.
A hely másik specialitása a húsos vagy zöldséges gombóc Momotaro módra.

Kártyával is lehet fizetni, de a borravalót csak készpénzben lehet adni. Elvitelre is lehet rendelni, én korábban többször rendeltem már telefonon, és kb. 10 perc múlva mehettem az elkészült ételért.

A mosdó az alagsorban található egy csigalépcsőn érhető el. A berendezése elég retró, kissé avittas is, szerintem érdemes lenne felújítani, kicsinosítani. Bár úgy tűnik, az étterem berendezésével sem nagyon foglalkoznak, vagy talán ha eddig bejött, esetleg babonából nem akarnak változtatni rajta?? Mert talán ezzel kellett volna kezdenem, de az étterem a volt Nimród (magyaros-vadászos) étteremben kapott helyet, és egy az egyben megtartották a Nimród berendezését, sötét faburkolatokkal, szarvasagancsokkal, ami elég abszurd képi világ egy kínai-ázsiai étteremhez. Pedig már évek óta itt működik a Momotaro, tehát nyilvánvalóan nem egy nyitást követő átmeneti állapotról van szó. A régi berendezést a pulton 1 kínai porcelán cicafigurával és néhány orchideával próbálták feldobni némiképpen, de úgy tűnik, a törzsközönséget ez sem zavarja, ide leginkább úgyis enni járunk, nem nézelődni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (29)
Momotaro Ramen Budapest - Étel/italMomotaro Ramen Budapest - Étel/italMomotaro Ramen Budapest - Étel/italMomotaro Ramen Budapest - Étel/italMomotaro Ramen Budapest - Étlap/itallapMomotaro Ramen Budapest - Étlap/itallapMomotaro Ramen Budapest - Étlap/itallapMomotaro Ramen Budapest - BelsőMomotaro Ramen Budapest - BelsőMomotaro Ramen Budapest - BelsőMomotaro Ramen Budapest - BelsőMomotaro Ramen Budapest - BelsőMomotaro Ramen Budapest - Külső képMomotaro Ramen Budapest - Étlap/itallapMomotaro Ramen Budapest - Étlap/itallapMomotaro Ramen Budapest - Étlap/itallapMomotaro Ramen Budapest - Külső képMomotaro Ramen Budapest - BelsőMomotaro Ramen Budapest - MosdóMomotaro Ramen Budapest - Étel/italMomotaro Ramen Budapest - BelsőMomotaro Ramen Budapest - EgyébMomotaro Ramen Budapest - BelsőMomotaro Ramen Budapest - Külső képMomotaro Ramen Budapest - Külső képMomotaro Ramen Budapest - Külső képMomotaro Ramen Budapest - Külső képMomotaro Ramen Budapest - Külső képMomotaro Ramen Budapest - Külső kép

Momotaro Ramen további értékelései

2021.09.15egyedül
A Momotaro az egykori vadászos étteremben már évek óta, talán 10 évnél is régebben működik. A nyitást követően az egyik legnépszerűbb zug-kínai étteremként tartották számon. Tehát japán neve ellenére nem japán, hanem kínai. Hihetetlen, de a berendezést azóta sem változtatták meg, még mindig ott...
2016.06.28gyerekekkel
A Momotaro igen jó élményem volt pár éve, gondoltam benézek ismét,annál is inkább, hogy a hely benn van újra és újra mindenféle listán a legautentikusabb kínai éttermek között. Rendeltünk huntun levest, bbq nevű tésztába tekert sertést és két desszertet. Hát mit, mondjak egyik sem volt jó...
2013.08.14
Az egykor a Széchenyi utca felől megközelíthető Momotaro jó ideje cselesen a Nádor utca felől bevehető, félig-meddig Nimród étteremként feltüntetve. Mindez a nehezítés nem akadályozza meg, hogy ebédidőben tele legyen az étterem minden helyisége. Igyekvő, 100%-ban leterhelt kiszolgáló személyzet,...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
56.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd? - Caramell a legjobb áron
Caramell a legjobb áron
2024.12.23-ig
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
95.030 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval