Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egzotikum a Várkert Bazárban

Monkey Bistro BudapestMonkey Bistro Budapest a térképen

Kiváló 2023. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. október 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Budapest egyik legcsodásabb helyszíne a Budai Vár alatt a Várkert Bazár. Ennek tágas, Dunára néző fill panorámás teraszos részén kapott helyet a Monkey Bisztró, amelyet megelőzően voltak itt már más vendéglátóhelyek is, de valahogy nem tudtak gyökeret ereszteni. Azt el kell mondjam minden további pozitívum ellenére, hogy szerintem a névválasztás egyáltalán nem szerencsés, több okból sem. Egyrészt semmi köze a Várhoz, a budapesti tradíciókhoz, márpedig ez egy történelmi, tradíciókkal átitatott helyszín, másrészt vannak egyéb, Monkey nevű helyek a városban, ami keveredést okozhat, harmadrészt egy ilyen angol név szerintem nem megy át a köztudatba, magyarul meg nem használatos. Értem persze az ötletgazdák szándékát, itt a "Majom", a Monkey egy dzsungeles, egzotikus hangulatra utalna.
Pazar a hosszú terasz, a beltér tágas, igényesen kialakított, árad belőle a luxus, de mégis emberi, barátságos. Nekem nagyon tetszett. Egy megállító tábla állta útját a vendégeknek, de nem állt mellette fogadóbizottság.
Mondjuk a vendégek többségét a tábla amúgy sem állította meg, gyalogoltak határozottan befelé. Bent már egyből jött egy pincér, nagyon kedvesen helyet ajánlott, méghozzá nagyon jó, ablak melletti helyet.
Az étlap is igényes, mint az egész hely, jó minőségű papíron, profi étel- és italfotókkal. A főételek árai 4500-8500 Ft között alakulnak. Nemzetközi - francia, olasz, mediterrán - és magyaros ételek is szerepelnek, klasszikus bisztrókonyha. Néhány kézműves sört is tartanak.
A bárt viccesen GINPÁNZ Bárnak nevezték el. A meglehetős árú koktélok (kb. 3000-4300 Ft között) több érdekesség is felbukkant. Finom volt a Somlói Galuska desszert pohárkrém (2090 Ft), a Segafredo kávé (Latte 890 Ft) és az Aperol Blossom koktél is (2980 Ft).
Meglepő, de nincs kötelező szervizdíj.
A mosdó az alagsorban van, igényes, tiszta.
Nagyon hangulatos, minőségi hely, külföldi vendégeket pl. szívesen elhoznék ide.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (17)
Monkey Bistro Budapest - BelsőMonkey Bistro Budapest - Külső képMonkey Bistro Budapest - Külső képMonkey Bistro Budapest - Étlap/itallapMonkey Bistro Budapest - Étel/italMonkey Bistro Budapest - Étel/italMonkey Bistro Budapest - Étlap/itallapMonkey Bistro Budapest - Étlap/itallapMonkey Bistro Budapest - Étel/italMonkey Bistro Budapest - BelsőMonkey Bistro Budapest - BelsőMonkey Bistro Budapest - BelsőMonkey Bistro Budapest - Étel/italMonkey Bistro Budapest - Étel/italMonkey Bistro Budapest - Étel/italMonkey Bistro Budapest - MosdóMonkey Bistro Budapest - Mosdó
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Bük Bük, Bükfürd? - All inclusive ajánlat fürdőbelépővel
All inclusive ajánlat fürdőbelépővel
2025.03.01-ig
Hunguest Bük Bük, Bükfürd?
155.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Hotel Helikon Keszthely - Ikonikus feltöltődés a Helikonban
Ikonikus feltöltődés a Helikonban
2024.07.01-ig
Hotel Helikon Keszthely
90.100 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Hévíz - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
118.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval