Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Üzleti ebéd orosz módra

Moszkva tér Bisztró BudapestMoszkva tér Bisztró Budapest a térképen

Kiváló 2023. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. október 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Moszkva tér Bisztró az orosz konyha ízeit villantja fel egy kicsit távolabb az egykori Moszkva tértől (ma Széll Kálmán tér), de a budai oldalon maradva, a Batthyány tér közelében, az egykori kapucinus templom épületében lévő Monastery Boutique Hotel földszintjén. A hely tulajdonosai már sikerre vitték a szintén hasonló orosz konyhát vivő Arany Kaviárt. A beltér elegáns, csinos, kifinomult, egyúttal nyugodt, kiegyensúlyozott miliő. Az a fajta hely, ahol az ember homlokán kisimulnak a ráncok.
A személyzet udvarias, előzékeny, figyelmes.
A rövid étlapon az orosz konyha klasszikusai megtalálhatóak: piráski, pelmenyi, borcs és szoljanka leves, marha Stroganoff, Medavik desszert. Az étlapot még táblás ajánlat egészíti ki. Továbbá szerepel az étlapon a kaviár is, van egy mérsékeltebb árú lazackaviár (7900 Ft) és az exkluzív szibériai tokhal kaviár. Az ételek árai 3500-7900 Ft között alakulnak, levesek és desszertek 2500 Ft körül, a tokhal kaviáros fogás viszont 29.900 Ft-ba kerül.
A napi menüt itt business menünek hívják, a 3 fogás 6500 Ft-ba kerül (+15% szervizdíj). Scsi leves, 2 féle főétel és 1 desszert olvasható a táblán, azaz voltaképpen a főétel választható, a másik két fogás fix. Még azt is felajánlotta a pincér úr, hogy a táblán szereplő két főétel mellett egy harmadikat is lehet választani.
A tejfeles kapros scsi leves savanykás ízvilága nagyon jó indítást adott. Főételként a zöldsalátát választottam grillezett kecskesajttal, de leginkább azért, hogy meg tudjak enni 3 fogást, mert egy kiadósabb főétel mellett az nekem nem ment volna. Minden alapanyag friss, minőségi, a tálalás csinos.
A desszert egy morzsás, málnafagylaltos, vanília pohárkrém, ami nagyon kellemes ízű és finom volt. Bár laza, könnyed ételeket választottam, de a 3 fogással bőségesen jóllaktam.
Az ebéd mellé kapott tisztított szénsavas vízért nem kellett fizetni, grátisz volt.

A fogások egyébként tételenként is rendelhetőek, de nyilván így menüben kedvezőbb.
Csont nélküli 5 pontos élmény.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (17)
Moszkva tér Bisztró Budapest - Külső képMoszkva tér Bisztró Budapest - BelsőMoszkva tér Bisztró Budapest - MosdóMoszkva tér Bisztró Budapest - Étel/italMoszkva tér Bisztró Budapest - Étel/italMoszkva tér Bisztró Budapest - Étel/italMoszkva tér Bisztró Budapest - Étel/italMoszkva tér Bisztró Budapest - Étel/italMoszkva tér Bisztró Budapest - Étel/italMoszkva tér Bisztró Budapest - Étel/italMoszkva tér Bisztró Budapest - Étel/italMoszkva tér Bisztró Budapest - Étlap/itallapMoszkva tér Bisztró Budapest - BelsőMoszkva tér Bisztró Budapest - Étlap/itallapMoszkva tér Bisztró Budapest - Étlap/itallapMoszkva tér Bisztró Budapest - BelsőMoszkva tér Bisztró Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd? - Wellness csobbanás előfoglalással
Wellness csobbanás előfoglalással
2025.05.01-ig
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd?
138.600 Ft / 2 fő / 3 éj-től all inclusive ellátással
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Stáció Vecsés - Nyári csobbanás
Nyári csobbanás
2024.09.02-ig
Hotel Stáció Vecsés
94.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval