Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

1898 óta

Művész Kávéház & Cukrászda BudapestMűvész Kávéház & Cukrászda Budapest a térképen

2015. novemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2015. november 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Andrássy út hangulatába remekül illeszkedik a 19. századot idéző Művész Kávéház. Érdekesség, hogy néhány házzal lejjebb, szintén a páratlan oldalon, a 7. szám alatt egy másik "Művész" is működik, Művész Caffe & Co. néven. Az utóbbi modernebb, bisztrósabb, ez viszont igazi tradicionális kávéház és cukrászda.
Hatalmas a belmagasság, kényelmes bőrfotelok, súlyos kredencek, fél falat betöltő tükrök, régi csillárok és aranyóra, de mindez gyenge megvilágítással, kissé félhomályosan. A késő biedermeier stílusú berendezés iparművészeti védettséget élvez. A bejárat fölé gravírozott 1898-as évszám nem egyértelmű, az biztos, hogy a szép neoreneszánsz épület 1884-ben épült, és a 30-as években Kis-Gerbeaud néven itt már kávéház működött.
Caffe Perté kávét főznek, Ronnefeldt teát tartanak, az ételkínálatban 9-11 óra között hideg és meleg reggeli ételek, majd napközben szendvicsek és cukrászati termékek szerepelnek. A süteményeket saját cukrászaik készítik.
Az árak meglehetősen magasak. Egy tea 850 Ft, a sütik 750 Ft-tól kezdődnek, s innen felfelé ezer Ft környékéig. A helyszíni fogyasztás esetén minderre még +12% szervizdíjat is felszámolnak (egy kicsit szerintem megtévesztő, hogy az itallapon és a forgó süteményes üvegtartókban is csak a kedvezőbb, azaz az elviteles ár van kiírva, pedig szerintem az az alapeset, hogy egy patinás kávéházban a helyszínen eszik-iszik az ember. Ez nem a Meki vagy a Pizza King, ahol jellemzően elvitelre is vásárolnak a vendégek...).
Többségében tradicionális, jól ismert hazai süteményeket és tortákat tartanak, helyi specialitásaik a Művész kocka (3 rétegű, roppanós, csokis és törökmogyorós), a Művész Dobos és az Andrássy szelet (ez is csokis-mogyorós). Elég széles a választék, ami részben naponta/időszakosan változik. Természetesen nem hiányozhatnak az olyan klasszikusok, mint az Eszterházy, a zserbó és a Sacher torta sem, de a mostani vonulatból országtorták és glutén-, ill. cukormentes desszertjeik is vannak. Én egyik klasszikus kedvencemet, a Rákóczi túróst kértem, ami az átlagosnál nagyobb szelet volt, kinézetre mutatós, belekóstolva friss, a hab könnyű, a túrókrém állaga is megfelelő. Az alján a tészta gyenge, porhanyós és túl lisztes, a süti egészében pedig túlságosan édes.
A mosdók az emeleten lépcsőn közelíthetők meg, a lépcsőházból remek kilátás nyílik a szép régi ház belső udvarára. A mosdó egy kissé avítt, de tiszta.
Drágasága és elhelyezkedése miatt inkább turista célpont, de a hangulatos és régi szépségében megőrzött beltér miatt ajánlom.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (15)
Művész Kávéház & Cukrászda Budapest - BelsőMűvész Kávéház & Cukrászda Budapest - Étel/italMűvész Kávéház & Cukrászda Budapest - Étel/italMűvész Kávéház & Cukrászda Budapest - Étel/italMűvész Kávéház & Cukrászda Budapest - Étel/italMűvész Kávéház & Cukrászda Budapest - Étel/italMűvész Kávéház & Cukrászda Budapest - Külső képMűvész Kávéház & Cukrászda Budapest - Külső képMűvész Kávéház & Cukrászda Budapest - EgyébMűvész Kávéház & Cukrászda Budapest - BelsőMűvész Kávéház & Cukrászda Budapest - BelsőMűvész Kávéház & Cukrászda Budapest - BelsőMűvész Kávéház & Cukrászda Budapest - MosdóMűvész Kávéház & Cukrászda Budapest - BelsőMűvész Kávéház & Cukrászda Budapest - Étel/ital

Művész Kávéház & Cukrászda további értékelései

2016.02.09egyedül
Kiváló
A Művész kávézó kiemelt helyszín Budapesten. Beltere pazar, elegáns, hangulatos, patinás, a sütemény választék tisztes és igényes. Az árak meg helyhez mértek, annyi zavaró, hogy a felszolgálási díjat nem bízzák a vendégre. A kiszolgálás egyébként korrekt, kissé személytelen, de udvarias....
Népszerű szállások a környéken
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
2025.03.17-ig
Gotthard Hotel Szentgotthárd
42.120 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
2024.12.23-ig
Silver Hotel Hajdúszoboszló
89.976 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Felejthetetlen pillanatok
Felejthetetlen pillanatok
2026.04.27-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
59.670 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval