Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Napfényes rizs

Napfényes Cukrászat - Belváros BudapestNapfényes Cukrászat - Belváros Budapest a térképen

2019. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. február 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Napfényes évek óta a főváros egyik legismertebb vegetáriánus étterme. A Ferenciek terénél lévő központjuk nemcsak étkezde, hanem egyfajta vega kulturális központ is, mindenféle témába vágó programmal, előadásokkal.
A Nyugati téren a volt Skála Metró oldalában - bejárat a Bajcsy felől - jó pár éve működött egy jóféle bio-vega-öko-mentes pékség, legutóbb arra járva tapasztaltam, hogy most már Napfényes Cukrászda található a helyén. Mivel az irányvonal hasonló, nem világos, hogy esetlegesen fúzióba léptek vagy felvásárlás, minden esetre a berendezés maradt, viszont az ételkínálat szélesedett. Saláták, szendvicsek, sütemények, péksütemények, italok és alapanyagok is szerepelnek a repertoárban. A kenyérkínálat is elég jó, már azoknak, akik ezen a bio-öko vonalon mozognak.
Bevallom, én a sütemények miatt mentem, de azok közül egyiket sem találtam megnyerőnek. Kicsit aszottak, haloványak voltak, ráadásul egyáltalán nem olcsón (600 Ft-tól fölfelé). Viszont mindenképpen a desszerteknél akartam maradni, így örömmel fedeztem fel a hűtőpultban a tejberizst epermártással. Természetesen igazi tej az nincs benne, hiszen tejmentesen készülnek az ételek, azaz nemcsak vegetáriánus, de vegán is. A cukrot nyírfacukor helyettesíti. Az eperöntet igazi eperből készült, színezékmentesen. Tej helyett rizstejet tartalmaz (590 Ft/ pohár). Nekem nagyon ízlett, egyáltalán nem volt édes, viszont az adag kiadós volt.
Éppen keksz kóstolót tartottak, sima, diós és fűszeres kekszek voltak, egy későbbi bevezetés és árusítás apropóján gyűjtötték be a véleményeket a vendégektől.
Ülőhely viszonylag kevés, az ablak mentén 2 könyöklő, valamint 2 "rendes" asztal, ezeket még az előző pékségtől vették át. A személyzet (fiatal lány és fiú) kedvesek, jó kedélyűek, és a termékeket, ételeket is ismerik. A fiú mesélt az alapító Váradi Tibor hitvallásáról, és ajánlotta a programokat is (ld. szórólap), nem hittérítőként, nyomulósan, csak információadás végett. Egyetlen hiányosság számomra, még ha értem is a koncepciót, itt nincs IGAZI kávé, csak cikória. A növényi tejekkel nincs semmi bajom, de a kávénak pont a koffein a lényege, ami ugye itt nincs.
A mosdó állapotával nem voltam elégedett, a szemetesből folyt ki a papír már körbe volt dobálva. Azért egy ilyen kuka nem 1-2 óra alatt telik meg.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (15)
Napfényes Cukrászat - Belváros Budapest - Külső képNapfényes Cukrászat - Belváros Budapest - Étel/italNapfényes Cukrászat - Belváros Budapest - Étel/italNapfényes Cukrászat - Belváros Budapest - Étel/italNapfényes Cukrászat - Belváros Budapest - BelsőNapfényes Cukrászat - Belváros Budapest - BelsőNapfényes Cukrászat - Belváros Budapest - BelsőNapfényes Cukrászat - Belváros Budapest - Étel/italNapfényes Cukrászat - Belváros Budapest - BelsőNapfényes Cukrászat - Belváros Budapest - MosdóNapfényes Cukrászat - Belváros Budapest - MosdóNapfényes Cukrászat - Belváros Budapest - BelsőNapfényes Cukrászat - Belváros Budapest - BelsőNapfényes Cukrászat - Belváros Budapest - Étel/italNapfényes Cukrászat - Belváros Budapest - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
Avar Hotel Mátrafüred - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.01-ig
Avar Hotel Mátrafüred
65.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Club Tihany Hotel - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.11.03-ig
Club Tihany Hotel
Kérd ajánlatunkat!
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval