Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

japán csoda

Nebuta BudapestNebuta Budapest a térképen

Kiváló 2020. februárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2020. február 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Jubileumi, századik itteni értékelésem színhelyéül valami különleges helyet gondoltam. Ez, végülis, egy nagymarosi kirándulás megkoronázásaként a Nyugati pályaudvarral szemközt megnyílt új japán étterem, a Nebuta lett. Rögtön az elején leszögezhetem, hogy jó döntés volt.
Már a helyválasztásuk is szerencsés: a város szívében, egy híres kávézó és kitűnő könyvesbolt mellett található. Belépve az étterembe egy tágas, világos, kétszintű tér fogad. Tiszta formák, természetes anyagok, egyszerűség, igényesség és harmónia. Szépség és praktikum.
A praktikumra ráerősít a kiszolgálás is: rendelésünket, ahogy belépünk az étterembe, rögtön a pultnál adhatjuk le. A megrendelt (és kifizetett) frissen készült ételeket, természetesen, kihozzák az asztalunkhoz. Maga a főzés egy másik konyhán zajlik, a Nebuta látványkonyhájában már csak a végső mozzanatokat végzik el a szakácsok.

Mi egy sűrű, kiváló nagy ramennel, vegetáriánus misó levessel kezdtünk (3190 ft). Ez gyakorlatilag egy főételnek felel meg, sok zöldséggel, tésztával, főtt tojással. Azért másodiknak egy japán curryt is rendeltünk, rákkal. És nem bántuk meg. Ráadásként japán chipset tettek az asztalunkra.
Legközelebb a gyozát is kipróbáljuk, ami tkp. egy töltött tésztabatyu. (Nekem Mongóliából ismerős.) Tölteléke válogatott mangalica húsokból, rákból vagy vargányából állhat. Klasszikus savanykás szószt kínálnak mellé.
Összességében elmondható, hogy az ételek kiválóak, a kiszolgálás gyors és udvarias, a tisztaság japán színvonalú (az emeleten lévő mosdóban is). Na, persze nem egy olcsó hely, de az ár-érték arány rendben van.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló

Nebuta további értékelései

2021.04.15barátokkal
Kiváló
Úgy hírlett, hogy a Nebuta, akárcsak a Kobuta Takács Lajos elképzelései alapján jött létre, minden esetre ottjártam idején rákérdeztem, hogy ő-e a séf, és nemleges választ kaptam. A beltér igényes, minimalista, de tetszetős. A kiszolgálás kiváló. A választék zöme távol keleti, azon belül...
2020.10.09egyedül
Gyenge
Amikor a legendás Hegedűs Gyula utcai Laci!Konyha! helyén megnyitott a Kobuta a japán fúziós konyhával, nagyon elégedett voltam az ott tapasztaltakkal, kitűnően bizonyított a konyha, írtam is róla egy minden tekintetben pozitív értékelést. Már akkor mondta a pincér hölgy, hogy terveznek egy újabb...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Kalma Hévíz - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2025.01.01-ig
Hotel Kalma Hévíz
60.537 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
38.200 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Tisza-tó Apartmanpark Kisköre - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.11.16-ig
Tisza-tó Apartmanpark Kisköre
20.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel