Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Várakozáson aluli, csalódást okozott

Nebuta BudapestNebuta Budapest a térképen

Gyenge 2020. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2020. október 9.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Amikor a legendás Hegedűs Gyula utcai Laci!Konyha! helyén megnyitott a Kobuta a japán fúziós konyhával, nagyon elégedett voltam az ott tapasztaltakkal, kitűnően bizonyított a konyha, írtam is róla egy minden tekintetben pozitív értékelést. Már akkor mondta a pincér hölgy, hogy terveznek egy újabb helyet a Nyugati téren.
Így érthető módon vártam már a kistesót, amely a Nebuta nevet kapta. Nagyon jó a lokáció, a Skála Metró épületében, abszolút központi elhelyezkedés, ráadásul a lakásunkhoz is közel esik. Valójában nem is kistesóról van szó, csak másodszülött, de a hely tágas, elég sok asztal van, levegős, további asztalok a galériaszinten. Modern, fiatalos, napfényes.
Első, ami nem tetszett, hogy egy bazi magas bárszékes asztalhoz irányított a bejáratnál fogadó "ajtónálló" személyzet. Az én magasságommal kihívás volt a fel- és lemászás, és utána a szék asztalhoz közelítése (gólyalábas ugrálással), mindezt valószínű csak azért, mert egyedül mentem és nem egy nagyobb asztaltársasággal, és ezért nekem csak egy ilyen "másodosztályú" ülőhely járt. Egyáltalán nem volt teltház, volt még több "normális" asztal üresen.
Jópofa volt az étlap, fiatalos, képekkel illusztrált, színes, ahol részletesen elmagyarázzák, bemutatják az itt kapható ételeket. Az étlap rövid, kevés ételre koncentrálnak, amúgy bisztrósan.
A konyha két zászlóshajóját kértem, ami kombinációban 2890 Ft volt. Kis ramen és kis adag főétel. A ramen levest már a Nebutában is kóstoltam, ott nagyon finom volt. Ezúttal sertéshússal kértem a levest, volt még benne főtt tojás, tészta, póréhagyma, lilahagyma, és mindenféle zöld levelek nyersen. Finom, karakteres lé. Jó indítás.
Egy kis pohár levendulás limonádé citromkarikával 590 Ft. A citromkarikában benne voltak hagyva a megvágott citrommagok.
A főétel egyértelmű csalódást okozott számomra. A katsu a japán rántott csirke, amelynek a bundája és a csirkehús állaga (porhanyós, prémium csirke alapanyag, speciális panír) is nevezetes Japánon kívül is.
Az adag nagyon kicsi, még zóna adagnak is kevés volt szerintem, 1 kis szelet hús, köret nélkül, kis halom nyers káposzta-rőzsével és egy vékony kenésnyi házi paradicsomos szósszal, inkább tányérdísznek mondanám. A hús véres volt, a véres rész környékén inas és rágós (próbáltam fotózni). Én is elég gyakran készítek otthon csirkemellet, így pontosan tudom, hogy van a csirkemell filének is ilyen része, csak én ezt ki szoktam vágni, nem főzöm meg a családnak sem. Pedig én nem vagyok szakács, de szerintem ez alapvető.
Összességében 3480 Ft-ot fizettem, egyrészt drágának is találtam, mert máshol ennyiből 2 ebédmenüt lehet kapni a környéken, ami minőségben is megfelelő és még jól is lehet lakni tőle.
Billegett az ár-érték arány is.
Nekem ez most nagyon nem jött be. Nem ajánlom.
(Eltelt fél év a látogatás óta és még mindig agyalok rajta, hogy adjak-e 2. esélyt, egyelőre nem döntöttem el).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (20)
Nebuta Budapest - Külső képNebuta Budapest - Étlap/itallapNebuta Budapest - Étlap/itallapNebuta Budapest - Étlap/itallapNebuta Budapest - BelsőNebuta Budapest - BelsőNebuta Budapest - BelsőNebuta Budapest - Étel/italNebuta Budapest - Étel/italNebuta Budapest - Étel/italNebuta Budapest - Étel/italNebuta Budapest - Étel/italNebuta Budapest - EgyébNebuta Budapest - Étel/italNebuta Budapest - Étel/italNebuta Budapest - BelsőNebuta Budapest - BelsőNebuta Budapest - BelsőNebuta Budapest - MosdóNebuta Budapest - Mosdó

Nebuta további értékelései

2021.04.15barátokkal
Kiváló
Úgy hírlett, hogy a Nebuta, akárcsak a Kobuta Takács Lajos elképzelései alapján jött létre, minden esetre ottjártam idején rákérdeztem, hogy ő-e a séf, és nemleges választ kaptam. A beltér igényes, minimalista, de tetszetős. A kiszolgálás kiváló. A választék zöme távol keleti, azon belül...
2020.02.17a párjával
Kiváló
Jubileumi, századik itteni értékelésem színhelyéül valami különleges helyet gondoltam. Ez, végülis, egy nagymarosi kirándulás megkoronázásaként a Nyugati pályaudvarral szemközt megnyílt új japán étterem, a Nebuta lett. Rögtön az elején leszögezhetem, hogy jó döntés volt. Már a helyválasztásuk...
Népszerű szállások a környéken
Portobello Hotel Esztergom - Senior kedvezmény 60+
Senior kedvezmény 60+
2024.06.14-ig
Portobello Hotel Esztergom
88.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Négycsillagos wellness teljes ellátással
Négycsillagos wellness teljes ellátással
2024.06.02-ig
CE Plaza Hotel Siófok
74.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Senior 55+
Senior 55+
2024.12.23-ig
Gotthard Hotel Szentgotthárd
42.120 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval