2026. januárban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2026. január 25.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Nicaragua bisztró és bár 2. nagyobb egységét a közelmúltban nyitotta meg. Az első bárjukban a Bartók Béla úton pár éve az egyik ittjartam.hu-s értékelőtársammal volt szerencsénk járni. Az új, nagyobb, de hasonló stílusú és azonos logóval rendelkező bisztró a Fővám tér közelében található. A tulajdonos egy 5 gyermekes házaspár, akik több évig éltek a családjukkal Nicaraguában. Mivel akkoriban követtem a házaspár hölgytagjának, az anyukának a blogját, így láttam, hogy milyen hangulatos gyarmati haciendában éltek. Nos, itt a Vámház körúton a beltér kialakításában ez az élettel teli, színes, közép-amerikai színvilág és életérzés köszönt vissza. Szépek a csempék, a színes festmények a falakon, a növényi díszítés. Az étlap rövid, egyszerűbb brunch jellegű ételeket tartalmaz, egy lap jutott az italoknak, egy lap az ételeknek. Magyaros és franciás tojásételek, toastok, burrito, jól ismert, népszerű nemzetközi fogások dominálnak, amelyek bármely európai bisztró étlapján is ott lehetnének. Pár nicaraguai specialitás akad, nyilván én ezek közül választottam. A Nicaragua tál (3490 Ft) mondhatni a hely rezidens "signature" fogása, alapja a Gallo Pinto, egy hagyományos közép-amerikai babos-rizses egytálétel, amely Nicaraguában és Costa Ricában is alapfogás minden család konyhájában. Emellé tükörtojás, sült baconcsíkok, grillezett sajt és friss saláta került a tányérra. Kiadós, tartalmas egytálétel bármely napszakban. A többiek által választott kecskesajtos-szarvasgombás omlett (3490 Ft) ízvilága kellemes, ami még fel lehetett turbózni - felár mellett - guacamoléval (+990 Ft) is.
Italok terén tartanak kézműves söröket (Szent András), pár magyar bort, Kreinbacher pezsgőt, rumokat, valamint említenem kell Nicaragua nemzeti koktélját, a Macuát (2990 Ft), amiben természetesen fehér rum van, guavával és narancslével. Én csak alkoholmentesen egy almafröccsöt ittam (790 Ft), sorry. A kötelező szervizdíj +12%. A tulajdonosokat nem láttam felbukkanni, két kedves fiatal lány látta el a pincéri feladatokat, pörgősen, mosolygósan. Nekem tetszet ez a Nicaragua is, 5 pontot adok.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()