Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Meglepetés Ázsiából

Samurai Étterem BudapestSamurai Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2022. októberben járt ittÉrtékelt: 2022. október 2.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Tettem egy kisebb gasztro-kört a XVI. kerületben, amely számomra amolyan szürke foltot jelent a fővárosi térképen, ugyanis sosem laktam vagy dolgoztam arrafelé, közeli ismerősök, rokonok sem laknak ebben a kerületben. Viszont úgy láttam, van néhány számottevő vendéglátó egység a kerületben, amelyek felkeresésre érdemesek.
Az első két célpont étteremben teltház volt (szombat ebédidő), ezért improvizálni kellett, így jutottam el a Samurai étterembe, ahol szintén csaknem telt ház és "foglalt" asztaljelzések fogadtak, de még tudtak szorítani egy kis szabad asztalt.

A korábbi itt olvasható értékelések alapján itt régebben is étterem működött, de nem ázsiai, hanem valami magyaros és egészen más néven (No. 80 az utca címe, házszáma alapján), valószínű tulajdonos- és fazonváltás történt.
Szóval a Samurai étterem konyhája nagyon jó benyomást tett rám. A személyzet kizárólag ázsiai fiatalokból áll, hogy mindenki kínai lenne, arra nem vennék mérget, ránézésre talán mongol, thai és vietnámi pincéreik is vannak, persze lehet, hogy tévedek. Ahogy írtam a felvezetésben, az étterem nagy népszerűségnek örvend, ezért hétvégén az asztalfoglalás erősen ajánlott.
Van ugyan egy kis teraszuk, de az esőtől, széltől, hidegtől nem védett, így már ilyen időben nem alkalmas az étkezésre.

Az étlap színes, informatív, kifejezetten szépek benne az ételfotók, és nagyon sokszínű, hosszú, szinte nehéz is befogadni, felfogni. Külön oldalakon csoportosítva az előételek, saláták, levesek, sushik, wok főételek, tésztás (rizstészta, üvegtészta, udon) és rizses egytálételek, specialitások, desszertek. Japán, kínai, koreai, thai és vietnámi fogásokat is találni, igaz, részben közös halmazt alkotnak ezek a konyhák mára. Ahogy körbenéztem, a sushi a nagy sláger, a legtöbb asztalnál láttam sushi tálakat, én viszont direkt mást kértem.
Náyri tekercset mogyorószósszal (2 db/950 Ft) és pirított lazacot szezámmaggal friss salátaágyon (kígyóuborka, paradicsom, sárgarépa, jégsaláta, algasaláta), savanyú szójás mártással (1650 Ft). Mindkettő étel nagyon finom, friss, roppanós, nagyon jól elkészített volt. Ahhoz képest, hogy milyen sok vendég volt, a konyha gyorsaságára nem lehetett panasz. A rendelésfelvétel és az asztal megterítése vontatottabban ment.

Az italok sem túlárazottak, egy 0,33 l-es Naturaqua ásványvíz 350 Ft volt.
A kiszolgálásra azért adtam 3 pontot, mert a személyzet egy része nem is tudott magyarul, de összességében nem voltak kommunikatívak, a puszta kiszolgálásra törekedtek, nem mosolyogtak. Igaz, mindenki tette a dolgát.
Alapvetően kést és villát adnak a terítékhez, a pálcikát külön kellett kérni.
Nincs kötelező szervizdíj.
Nagyon jó szívvel ajánlom ezt az éttermet, de nem csúcsidőben. Vannak kísérletezőbb fogások is a bevállalósoknak, és itt mégsem kínai piac környezetben lehet ezt megtenni.
A berendezés modern, ázsiai elemekkel díszített (szamuráj kép a falon, integető macska a pulton, stb.)
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló

Samurai Étterem további értékelései

2018.05.12gyerekekkel
Kiváló
A gyönyörűen felújított modern No.80-ban szülinapot ünnepeltünk 7 fős családi körben, a legifjabb 3,5 a legidősebb 95,5 éves volt. A finom ételek mellett a kiszolgálás figyelmessége kapott meg, minden étel épp olyan volt mint kellett-persze különlegességekkel is- és odafigyeltek nagyon,...
2016.05.17a párjával
Többször ettünk már itt. Az étlap sokféle ételt kínál, amelyek elsőre talán drágának tűnnek, de az ételek ízletesek és az adagok bőségesek. Legutóbbi alkalommal sajnos a burgonyapüré nagyon híg volt, eddig igazi krumpliból volt. A lényeg, hogy a levesek és sültek viszont változatlanul finomak. A...
2016.04.29családjával
Kiváló
Két étterem is van ugyanazon a telken. Ugyanabból a parkolóból a No. 80-hoz balra kell bemenni. Az étlap szinte áttekinthetetlenül bőséges (csak libaételekből van egy egész oldalnyi választék). Mindenki megrökönyödött, mikor feleségemnek kihozták a májgaluska levest. Ebben csak egy májgombóc...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
121.890 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.01.02-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
47.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
89.262 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval