Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Beléptem a megnyitóra

Nor/ma Grand BudapestNor/ma Grand Budapest a térképen

Kiváló 2021. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2021. december 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Első alkalommal teljesen véletlenszerűen éppen az ünnepélyes megnyitón jártam itt. Sajnos nem tartozom a Normások baráti körébe, így hivatalos meghívást nem kaptam, de aki sokat jár városszerte nyitott szemmel, annál esélyes, hogy belefut egy-egy eseménybe a szerencse folytán.
Azért volt jópofa ez a megnyitó, mert eleve nem zárt körűként tervezték, hanem teljesen nyitott volt minden arra járó számára, sőt, aki csak úgy véletlenül tévedt oda, azt is szeretettel beinvitálták, hogy kóstoljon, nézzen körül.
Amúgy a Nor/ma első pékségét már ismertem, többször is jártam náluk a Kálvin téren, a pesti oldalon, így tudtam, hogy mire lehet számítani: prémium kategóriás, skandináv típusú péksütikre, kitűnő kávéra, barátságos légkörre (ez mostanában valami trendnek tűnik, egyre többen követik ezt a koncepciót, hogy ha 2 egységük van, akkor egyik Budán, a másik Pesten). Szóval itt is adott mindez, csak sokkal tágasabb, mint a Kecskeméti utcában, illetve itt a környezet, a Millenáris és a Széllkapu Park egy egyedi, nagyon kellemes, családias és zöld környezetet ad, az ember egyszerűen jól érzi itt magát.
A legütősebb Norma péksüti szerintem - és sokan mások szerint is - a kardamomos kalács, ez természetesen itt sem maradhatott ki a pultból, de vele szorosan áll az élbolyban a pisztáciás kalács is. De volt még számtalan más finomság: vaníliás-almás táska, többféle croissant, kakaós csiga, dán fetás-aszalt paradicsomos táska.
Kenyérből készítenek magosat, rozsosat, barnát, természetesen kovásszal. Egy magvas zsemle 200 Ft-ba kerül, kb. ilyen árakkal lehet kalkulálni.
Többféle szendvicset - smorrebrod nyitott szendvicseket készítenek - lehetett kóstolni, lazacosat, rukkolásat, többféle vegetáriánus verziót (1450-1650 Ft/szelet!), és szintén ki lehetett próbálni a saját készítésű kencéket, krémeket a kenyerekkel. Az is mutatja, hogy ez itt több, mint pékség, hogy az UGAR kézműves sörfőzde söreit is kínálják (1100-1200 Ft/ 0,33 l-es üveges), de koktélozni, borozni is lehet itt. Ételek terén is bőségesebb lesz a kínálat, hiszen leveseket, rizottót, salátákat, lepénykenyeret is készítenek, azaz akár egy könnyed ebédre is alkalmas a hely.
Összességében, egy igazán klassz hely, sokfunkciós, különleges finomságokkal, de prémium árfekvésben.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (23)
Nor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - EgyébNor/ma Grand Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Holiday Hotel Csopak - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
85.500 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Világos Hotel Balatonvilágos - Nyári csobbanás Balatonvilágoson
Nyári csobbanás Balatonvilágoson
05.31-09.07.
Világos Hotel Balatonvilágos
59.664 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
82.294 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással