2025. augusztusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2025. augusztus 28.Ajánlom a helyet másoknak is!
Csaknem 100 éve, 1930-ban nyitott meg a Normafa menedékház, később síház, amely az elmúlt évtizedekben már leginkább vendéglőként vált népszerűvé. 2019-2023. között hosszabb ideig zárva tartottak, mivel teljes körűen felújították, kibővítették. Jelenleg az Eötvös utca felé néző homlokzat és főbejárat a régi formákat tartotta meg, de a hátsó front az már teljesen modern. Hozzáépítettek egy üvegezett pavilont, valamint egy belső teraszt is kialakítottak. A szép augusztusi időre tekintettel a teraszon foglaltunk helyet, mint a többi vendég többsége is. Kutyabarát hely lévén 4 kutyussal is bővült az emberek alkotta vendégkör. A felszolgáló hölgy kedves, pörgős, közvetlen volt. A rendelésfelvétel, az ételek kiszállítása és a végén a fizetés - természetesen lehet bankkártyával is - flottul zajlott. A női mosdóban 3 WC-t alakítottak ki, így nem kell sorban állni. A gasztronómiai kínálatba új elemként bekerült a nápolyi pizza is, egy lapon ezeket találjuk az étlapon belül, 8 fajta, 2850-4850 Ft között, Marinaratól a Tartufoig. Mivel sok gyerekes család jár ki a Normafához, van 4 féle gyerekmenü is. A desszertek között meg kell említeni az ikonikus gőzgombócot (2900 Ft) vaníliakrémmel, bár szerintem ez tipikusan egy téli étel, egész évben szerepel az étlapon. Szintén népszerű a túrógombóc (3200 Ft) és a rétes (1250 Ft), meggyes, almás és túrós töltelékkel. A főételek között főleg hagyományos magyaros közönségkedvencek tűnnek fel, úm. töltött paprika, kacsacomb, paprikás csirke házi galuskával, tojásos lecsó, tojásos galuska, rakott krumpli. Érdekesség, hogy az ázsiai ízeket megidézve Pho leves is szerepel az étlapon (3500-6100 Ft), marhahússal vagy rákkal, kicsi vagy normál adag. Az én egyik választásom, a szintén ház specialitás vadragu leves igazán kitűnő volt, nagyon ízlett! Vaddisznó raguleves, laskával és ördögszekér gombával, szalonnás tejföllel, zöldségekkel (3800 Ft), 3 szelet kovászos kenyér érkezett mellé, bőven elég volt nekem, még sok is. A meggyes rétes tölteléke nagyon finom, bőséges volt, azonban a tészta nem lett tökéletes, csak a puhaságot éreztem ki, kívül nem volt ropogós. A kötelező szervizdíj 13%. Az italkínálat gazdag, a bejárattól balra egy hatalmas borfalat találunk, onnan lehet válogatni (ha nem a borlapról), Paulaner sört csapolnak (2050 Ft/5 dl!), de vannak koktélok, long drinkek, pezsgő is, Agárdi pálinkákat tartanak (2450-5250 Ft/4 cl!). Összességében számomra egyértelműen 5 pontos élmény volt. A gyönyörű természeti környezet csak hozzátesz mindehhez.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()