Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Olaszosan, barátnőkkel

Okay Italia Étterem & Pizzéria - Arena Mall BudapestOkay Italia Étterem & Pizzéria - Arena Mall Budapest a térképen

2019. márciusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 11.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Aréna Plaza legfelső szintjén található olasz étterem. Ezen a szinten mellettük amerikai típusú kávézó, nagy kitelepülős terasszal, velük szemben pedig a L. Café található, ahol egy ideje sushi-ban utaznak. Szóval nemzetközi a mezőny. Ezen a részen vásárló szinte alig akad, igaz, az egész Aréna eléggé vásárló-szegény a plázák között, szóval aki ide feljön, az nagy valószínűséggel a 3 vendéglátó egység valamelyikébe tart.
Az Okay Italiának vannak más plázákban is éttermeik, ahol már szintén jártam: Westend, Árkád, illetve egy hagyományos utcai éttermük a Vígszínház közelében már sok éve működik sikeresen. Talán azt mondanám a legerősebb egységüknek az eddigi benyomások alapján.
Ezen kívül házhoz szállítással is lehet rendelni náluk.
Az étlap áttekinthetetlenül hosszú, terjengős (17 oldal), próbáltak túllépni a pasta-pizza szokásos duón, és vannak további ételeik is, persze szintén az olasz konyhában maradva: marha carpaccio, pármai sonka roládok, bivalymozzarella, grillezett tintahal és garnélarák, feketekagyló, grillezett haltál.
Tészták körében lehet választani a durumlisztes, a házi tojásos és a töltött tészták közül. Tetszett, hogy az ételek jó részéből lehet kis adagot is kérni (70%-os áron). Szintén tetszett, hogy itt a falanszterszerű plázában is próbáltak kedélyes, természetközeli hangulatot teremteni, megidézve a toszkán tájakat, fagerendás terasz, szőlőlugassal, zöld növények a tartókban, meleg barna bútorok. A polcokon borospalackok és tradicionális olasz finomságok: olívabogyó, szószok, paradicsompüré.
Ami nem tetszett: bár elvileg a kitett étlapnál kell várakozni, és onnan kísérnek az asztalhoz, de valójában a vendégek önjáróak lettek, tekintve, hogy a személyzet tagjai a pultban, illetve az asztaloknál mozogtak. A személyzet kedélytelen, mintha kényszerből kellene itt dolgozniuk. Az asztalok közel vannak egymáshoz, összeértek a székek a szomszédokkal.
Az ételekkel elégedettek voltunk, a bazsalikomos-paradicsomos bruschetta, a spenótos-ricottás tortelloni (zöld!), a trikolor gnocchi is korrekt volt, a kis adagok is megfelelő mennyiségűek. A tonhalas pizza nem sikerült annyira jól, mármint a tonhalnak volt valami fura mellékíze, konzervíze, vagy nem is tudom, mire hasonlítható. Hagyományos, átlagos méretű, kerek pizzákat készítenek, nem túl vastag, nem túl vékony, a feltét lehetne több, mondjuk, a tonhal miatt nem bántuk, hogy csak annyi volt...
Árban középkategóriás, a levesek és desszertek 1200 Ft környékén, a pizzák többsége 2000-2500 Ft között, a tészták 3000 alatt. Főételek akadnak 5000 Ft felett is, a marhahúsosak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (8)
Okay Italia Étterem & Pizzéria - Arena Mall Budapest - BelsőOkay Italia Étterem & Pizzéria - Arena Mall Budapest - BelsőOkay Italia Étterem & Pizzéria - Arena Mall Budapest - Étlap/itallapOkay Italia Étterem & Pizzéria - Arena Mall Budapest - BelsőOkay Italia Étterem & Pizzéria - Arena Mall Budapest - Étlap/itallapOkay Italia Étterem & Pizzéria - Arena Mall Budapest - BelsőOkay Italia Étterem & Pizzéria - Arena Mall Budapest - Étlap/itallapOkay Italia Étterem & Pizzéria - Arena Mall Budapest - Belső

Okay Italia Étterem & Pizzéria - Arena Mall további értékelései

2017.08.15gyerekekkel
Kiváló
A helyről érdemes annyit tudni, hogy folyamatosan telt ház van és nem azért mert kicsi. A családdal mentünk ebédelni. Két kis gyerekünk van. Mire az asztalhoz értünk oda volt készítve az etetőszék és a rajzeszközök is!! A kiszolgálás első osztályú volt. Az ételek fantasztikusak teljesen...
Népszerű szállások a környéken
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
99.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Belenus Zalakaros - Belenusi pihenés félpanzióval
Belenusi pihenés félpanzióval
2025.03.02-ig
Hotel Belenus Zalakaros
84.960 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Boni Családi Wellness Hotel Zalakaros - Wellness pihenés Zalakaroson
Wellness pihenés Zalakaroson
2024.09.30-ig
Boni Családi Wellness Hotel Zalakaros
54.990 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval