Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Olasz-magyar baráti találkozó

Oliva's - Genuine Italian Food BudapestOliva's - Genuine Italian Food Budapest a térképen

2018. márciusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2018. április 2.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Váci utca elején, az Erzsébet híd budai hídfőjénél található olasz étterem, amely elsősorban turistákra specializálódott. Nyáron árnyékolt teraszt működtetnek, a téli időszakban a belső térben kb. 20 vendégnek tudnak egyidejűleg asztalt biztosítani, azaz egy kis befogadóképességű vendéglőről van szó.
Fiatalos berendezés, sok piros színnel, az asztalok meglehetősen közel vannak egymáshoz.
A kínálatban az olasz konyha klasszikus, jól ismert, nem különösebben komplex fogásait találjuk, pizza és tészta hangsúllyal. Az árak belvárosiasan magasak.
A legkedvezőbb ajánlatuk az ebédmenü, amely egy nagy pizzát vagy tésztát (4-5 féle közül lehet választani) egy dobozos üdítőt vagy kávét és a napi desszertet tartalmazza, mindezt 2390 Ft-ért. Kötelező szerviz díj nincs, meglepő módon.
A pult féli nyitott, a pult mögött alakították ki a pizzakemencét és a konyhát, de egyáltalán nm volt ételszag. A fiatal pultos hölgy igazi temperamentumos tűzrőlpattant jelenség, aki kiválóan beszélt olaszul. Talán ennek is köszönhető, hogy egy nagyobb olasz csoport is érkezett, és láthatóan remekül érezték magukat.
Sonkás pizzát készítettem, amelyet 32 cm-esnek ígértek, de lelógott bőven a tányérról. Vékonytésztás, kerek, ropogósra sült, gazdag feltéttel, jó minőségű sonkával, hiba, hogy a tészta szélei szénné égtek. A desszert sajttorta volt, eléggé nagyüzemi, melyet málnaöntettel és tejszínhabbal (spray) tálaltak.
Összességében egy kellemes hely, némiképp túlárazva, elfogadható, de javítható - szerintem fejlődőképes - konyhai teljesítménnyel.
Mindez kimagaslóan figyelmes, csillagos ötös kiszolgálással.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (17)
Oliva's - Genuine Italian Food Budapest - BelsőOliva's - Genuine Italian Food Budapest - BelsőOliva's - Genuine Italian Food Budapest - BelsőOliva's - Genuine Italian Food Budapest - Étel/italOliva's - Genuine Italian Food Budapest - MosdóOliva's - Genuine Italian Food Budapest - Étel/italOliva's - Genuine Italian Food Budapest - EgyébOliva's - Genuine Italian Food Budapest - Külső képOliva's - Genuine Italian Food Budapest - Étlap/itallapOliva's - Genuine Italian Food Budapest - Étlap/itallapOliva's - Genuine Italian Food Budapest - Külső képOliva's - Genuine Italian Food Budapest - Étlap/itallapOliva's - Genuine Italian Food Budapest - Külső képOliva's - Genuine Italian Food Budapest - Étlap/itallapOliva's - Genuine Italian Food Budapest - Külső képOliva's - Genuine Italian Food Budapest - Étlap/itallapOliva's - Genuine Italian Food Budapest - Étlap/itallap

Oliva's - Genuine Italian Food további értékelései

2021.10.04a párjával
A péntek esti mozizás után egy hosszú, de kellemes séta után nagyon jó volt megpihenni egy korsó sörnél a már elcsituló Pest forgalmas utcasarkán. A kinti ülőhelyet választva is elégedettek voltunk a hely tisztaságával, kényelmével (plédek a székeken), a kiszolgálással és az árakkal úgyszintén.
Népszerű szállások a környéken
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Helikon Keszthely - Ikonikus feltöltődés a Helikonban
Ikonikus feltöltődés a Helikonban
2024.07.01-ig
Hotel Helikon Keszthely
93.500 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Barrico Thermal Hotel Demjén - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.30-ig
Barrico Thermal Hotel Demjén
41.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval