Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

OSHO a másodikon

Oriental Soup House - Szervita tér BudapestOriental Soup House - Szervita tér Budapest a térképen

2019. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. november 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Oriental Soup House - Keleti Levesház, rövidített fantázianevén az OSHO 2. étterme a közelmúltban nyitott meg a Szervita téren. Az első egységük Újlipótvárosban gyorsan nagy népszerűségre tett szert, gyakorlatilag évek óta teltházzal üzemelnek, esténként sokszor láttam a sorban állást az ajtóban, a közelben lakunk ugyanis.
A vietnami-francia testvérpár tulajdonában álló étterem rövid étlapján a mostanában nálunk is egyre inkább közkedvelt vietnami ételek szerepelnek. Kb. az ételek fele - összesen 8 féle - leves: a 3 féle Pho mellett Bun Cay, Mien Gá, Vit Mang, rákleves és dim sum leves kapható, minden levesből van kis- és nagy adag. Árban 1290-1690 Ft a kis levesek ára, a nagy 1690-2190 Ft. A kis adag mennyiség meghatározás azért relatív, nem csészényi levesre kell számítani, viszont a beltartalom eltérő.
Az általam választott kis Mien Gá csirkével 1290 Ft. 3 vékony szelet csirkemellcsík, póréhagyma, üvegtészta, csíkokra vágott fafül gomba. Kellemes a lé és az össz-ízhatás is, de nem átütő. Más vietnami pho ételbárokkal összehasonlítva lényegesen kevesebb volt a beltartalom a levesben. Egy kis adag levessel itt nem lehet jóllakni, állapítottam meg nem éppen nagyevőként.
A főételek között rizes és rizstésztás sertés- és marhahúsos egytálételek, tekercsek szerepelnek (1390-2190 Ft), valamint van még 5 féle zöldséges vegetáriánus főfogás is (1490 -2090 Ft). A 2 desszert nem túl izgalmas, tápióka puding és kókuszos fekete rizs (850 Ft). Kértem még egy rákos-zöldséges dim sum-ot, mely 4 db kis batyut tartalmazott (850 Ft). Ez is amolyan fél fogra elegendő fogás volt.
A hely nagyon tágas, 2 szinten számtalan asztal. A 13. kerület helyhez hasonlóan itt is vannak hosszú közös asztalok, amelyeknél támla nélküli, kényelmetlen székek vannak, a magányos vagy páros vendégeket előszeretettel ide ültetik, míg a "rendes" asztalokat a nagyobb társaságoknak kínálják, ott rendes, támlás székek vannak.
Free wifi elérhető. Ottjártamkor csak a földszinten volt vendégfogadás, de a teljes emeleti rész is szépen, sőt talán még szebben berendezett, és itt is rengeteg asztal van.
Fiatalos, modern, dizájnos dekoráció, félfalnyi, keleties hatású művészfotók, izgalmas lámpák, a polcokon keleti szobrok, porcelánok.
Kellemes, hangulatos hely.
Elegendő létszámú személyzet.
Sok külföldi vendég.
Bankkártyás fizetés egyelőre nincs, állítólag folyamatban van.
Kötelező szervizdíj nincs.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (19)
Oriental Soup House - Szervita tér Budapest - BelsőOriental Soup House - Szervita tér Budapest - BelsőOriental Soup House - Szervita tér Budapest - BelsőOriental Soup House - Szervita tér Budapest - BelsőOriental Soup House - Szervita tér Budapest - Étel/italOriental Soup House - Szervita tér Budapest - Étel/italOriental Soup House - Szervita tér Budapest - Étel/italOriental Soup House - Szervita tér Budapest - Étel/italOriental Soup House - Szervita tér Budapest - Étlap/itallapOriental Soup House - Szervita tér Budapest - BelsőOriental Soup House - Szervita tér Budapest - BelsőOriental Soup House - Szervita tér Budapest - BelsőOriental Soup House - Szervita tér Budapest - MosdóOriental Soup House - Szervita tér Budapest - BelsőOriental Soup House - Szervita tér Budapest - BelsőOriental Soup House - Szervita tér Budapest - BelsőOriental Soup House - Szervita tér Budapest - BelsőOriental Soup House - Szervita tér Budapest - Külső képOriental Soup House - Szervita tér Budapest - Külső kép

Oriental Soup House - Szervita tér további értékelései

2023.08.02családjával
A Szervita téri OSHO régóta célpontlistámon van, most végre sikerült ide is eljutni, hála kisebbik fiam pho-szeretetének. Nem volt kétséges, hogy marha-phot kérünk, egy kis adag (2350) is akkora, hogy csomagoltattunk haza is belőle, nagyon finom volt. Ettünk egy mandarin tekercset (2250) is,...
Népszerű szállások a környéken
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.11-ig
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
57.750 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Panoráma Hotel Noszvaj - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.24-ig
Panoráma Hotel Noszvaj
25.925 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
04.26-09.29.
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel