Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Piskótatekercs baracklekvárral

Orosz Cukrászda BudapestOrosz Cukrászda Budapest a térképen

Átlagos 2024. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. január 12.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egyszerű, retró hangulatú családi vállalkozásban üzemeltetett kis cukrászda Újpest-Központban, az Egek Királynéja Főplébánia (általános nevén az Újpest főtéri templom) közelében. Viszonylag korán zárnak, 18 órakor. Zárás előtt kb. fél órával a kínálat már igencsak csekélyre szűkült. Fősdoratú, jól ismert süteményeket sütnek átlagos küllemmel, standard alapanyagokból. Nem kézműves, nem újragondolt, nem újhullámos, hogy a hangzatos trendi gasztronómiai jelzőket, pontosabban azok hiányát felvillantsam. Helyben 3 kis asztalkánál leülve lehet sütizni. Nyáron árulnak fagylaltot, téli időszakban nem, mivel nincs rá igény. Egész tortát előzetes megrendelésre készítenek.
A sütemények árazása középkategóriás, én egyáltalán nem találtam olcsónak.
A piskótatekercs baracklekvárral 500 Ft, oroszkrém torta szelete 800 Ft, hasonlóképpen ennyi a Fekete-erdő kocka, a Tiramisu szelet és a lúdláb torta is, amellyel már egyre kevesebb cukrászdában lehet találkozni, pedig a magyar cukrászat egyik alaptétele. A Rákóczi túrós a legdrágább desszertjük, 850 Ft-ért. Érdekes, mert más cukrászdákban ez éppen az olcsóbbak vagy a középsodor árában szokott lenni, semmiképpen sem a drágák között. Kókuszos keksztekercset láttam még, illetve sajtos pogácsát, melyet kilóra árusítanak.
A piskótatekercsből vásároltam elvitelre 2 darabot, friss volt, olyan, amilyen lenni szokott, semmi extra.
Nálam ez 3 pontos élmény volt, de aki szereti ezt a stílust, annak ajánlom.
A cukrászdát kifejezetten az ittjartam.hu ajánlása alapján kerestem fel. A 90-es évek végén én is éltem pár évet Újpest-Központban, de sosem jártam akkoriban az Orosz Cukrászdában, még csak nem is hallottam róla, pedig már akkor is több, mint 10 éve üzemelt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (4)
Orosz Cukrászda Budapest - Külső képOrosz Cukrászda Budapest - Étel/italOrosz Cukrászda Budapest - Étel/italOrosz Cukrászda Budapest - Külső kép

Orosz Cukrászda további értékelései

2023.10.01barátokkal
Kiváló
Igazi retro cukrászda. Évtizedek óta helyben készítik a fagyikat, sütiket. A krémesük békebeli. A puncsfagyi sem műízű. Árban közepes kategóriát mondanék.
2021.09.11családjával
Kiváló
Sajnos csak most fedeztük fel ezt az 1984 óta itt működő cukrászdát. Hátránya, hogy egy kis utcában van, eldugott helyen. A választéka azonban vetekszik a nagy ismert cukrászdákkal. A felszolgáló is rendkivül kedves. Az egész városban itt lehetett friss krémest kapni, ami izében is igazi krémes...
Népszerű szállások a környéken
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Irány a Balaton
Irány a Balaton
06.14-28.
Prémium Hotel Panoráma Siófok
109.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Piroska Bük, Bükfürd? - Két éjszakás ajánlat
Két éjszakás ajánlat
2026.04.23-ig
Hotel Piroska Bük, Bükfürd?
74.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval