Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Piros kockás terítő és bajor kolbász

Osztrák Söröző BudapestOsztrák Söröző Budapest a térképen

2015. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. december 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Bartók Béla úton, kb. félúton a Móricz Zsigmond körtér és a Gellért tér között egy saroképületben működik az Osztrák Söröző. Elég nagy az alapterülete, ráadásul az utcaszint alatt a pincehelyiségben is még számos asztal található, amely zárt körű rendezvények megtartására is alkalmas. Hétköznap ebédidőben elsősorban a környéken dolgozók és lakók keresik fel a kedvező árú 2 fogásos ebédmenünek köszönhetően, hétvégenként családi ebédek, esténként baráti összejövetelek kedvelt helyszíne.
Egy olyan időszakban sikerült legutóbb arra járnom, ami az ebédidő után, de még a vacsoraidőszak előtt történt, így kicsit meglepő módon teljesen kihalt volt az étterem, nem is volt más vendég. Ez egy kissé kihalttá, ám egyúttal csendessé, békéssé is tette a hangulatot. A berendezés egyszerű, mondhatni kissé retrós, de házias, barátságos, sötét faburkolatú falak, egymástól kellemes távolságra lévő asztalok, piros kockás abrosz.
Az elég hosszú étlapon standard, magyaros ételek is megtalálhatóak, de én inkább valami "osztrákos" helyi specialitást akartam kipróbálni, így az "Egy kis kolbászda, osztrák módra!" oldalról választottam. Bratwurst roston, oszrák káposztával, köményes hagymás burgonyával ételt kértem. 4 közepes méretű grillezett virsli, emberes mennyiségű pirított hagymaágyon, párolt savanyú káposzta, amit nagymamámék pergelt káposztának neveztek, és a tetején lilahagyma karikák. Nem egy kímélő, fogyókúrás étel, az biztos! Egy kicsit talán nehéznek is mondható, de autentikus, stílusos és finom volt, és persze laktató.
Árban ezek a kolbászos egytálételek 2000 Ft körüli összegbe kerülnek, ami véleményem szerint jutányos, korrekt ár.
Az étlapon szerepel többek között valódi borjú bécsi krumplisalátával és tiroli sertéssült is káposztával, zsemlegombóccal. A desszertek közül pedig nem hiányozhat a császármorzsa és a gőzgombóc sem, amelyek mind frissen készülnek. Vegetáriánus ételek tekintetében szűkös a kínálat, mindössze rántott sajttal és hideg sajttállal tudnak szolgálni, úgyhogy a vegánoknak még ennyi sem jut itt. Az látszik, hogy a célcsoportot nem ők alkotják.
Sörök tekintetében osztrák, de nem annyira különleges márkákat tartanak: Stiegl lager és szűretlen búza, Krombacher és Zipfer van csapoltan. Az egri Juhász Pincészet néhány borát kínálják, osztrák borokat egyáltalán nem láttam az itallapon.
A kiszolgálás barátságos, a konyha gyors, megbízható, ám meglepetésektől mentes.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (17)
Osztrák Söröző Budapest - Külső képOsztrák Söröző Budapest - Külső képOsztrák Söröző Budapest - Külső képOsztrák Söröző Budapest - BelsőOsztrák Söröző Budapest - Étlap/itallapOsztrák Söröző Budapest - Étlap/itallapOsztrák Söröző Budapest - Étlap/itallapOsztrák Söröző Budapest - BelsőOsztrák Söröző Budapest - Étel/italOsztrák Söröző Budapest - BelsőOsztrák Söröző Budapest - MosdóOsztrák Söröző Budapest - BelsőOsztrák Söröző Budapest - BelsőOsztrák Söröző Budapest - Külső képOsztrák Söröző Budapest - Külső képOsztrák Söröző Budapest - Külső képOsztrák Söröző Budapest - Külső kép

Osztrák Söröző további értékelései

2015.06.07barátokkal
Az Osztrák söröző maga a megtestesült retro-világ. Ami egyébként szerethető az óvári pecsenyéjével, Pékné módra készült csülkével, Jókai bablevesével és Somlói galuskájával. Mondjuk a Gordon Blue-ról, a grill-rácsról (szóismétlés, mint a bacon-szalonna), a bő vagy kevés olajban készült...
Népszerű szállások a környéken
Alfa Hotel Miskolctapolca - Nyári vakáció
Nyári vakáció
06.28-08.31.
Alfa Hotel Miskolctapolca
89.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
101.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló - Nyári ajánlat
Nyári ajánlat
07.01-08.31.
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló
272.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval