Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Otthonosan otthonkában

Otthonka BudapestOtthonka Budapest a térképen

Kiváló 2018. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. november 2.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy igazán különleges, egyedi hangulatú hely a Szentkirályi utcában. Igazából semmilyen nevezetességhez nincs közel, de semmi sincs innen távol; pár perc gyaloglásnyi távolságra az Astoria, a Blaha, a Nemzeti Múzeum is. A névadás nem véletlen, a pincehelyiségben egy mesés retró szalon alakítottak ki, elég nagy alapterületen, így különböző kisebb-nagyobb társaságok szeparáltan is le tudnak ülni, egymástól nem zavartatva. A nyitva tartás számomra egy kicsit hektikus, többször találtam már őket zárva, de egyébként du. 4 körül szoktak nyitni, így reggelizésre vagy ebédelésre sajnos nem alkalmas helyszín. Van olyan sarok, amelyet a 60-70-es évek stílusában rendeztek be, de van ennél korábbi, 2 világháború korabeli is. Érdemes körbesétálni, észrevenni a sok kis apró részletet, díszletet. A fel melletti pianínón talán valaki szokott zongorázni. Van csocsóasztal, de az akvárium kis halait nézve relaxálhatunk is.
Az étlap egyszerű, bisztrós jellegű, egy A4-es lapon elfér, és egyúttal papírterítőként is szolgál; az ételeket humoros elnevezésekkel illették. Árban szerintem egy kicsit magasabb az átlagnál, de még belefér az elviselhető kategóriába (2000 Ft feletti árak jellemzőek a főfogásoknál). A konyha teljesítménye nem kimagasló, de jól lehet lakni. Vannak amolyan békebeli avagy a gyermekkorunkat idéző fogások: pl. rétes vaníliaöntettel, túrógombóc, de burgereket, pizzákat, salátákat is tartanak, a napi ajánlatban leves, főétel is szerepel.
Én a kencefice névre hallgató előételt kértem, amelybe 3 féle "kence" (kőrözött, padlizsánkrém, majonézes tojáskrém), hozzá 4 szelet bolti toast kenyér pirítva. A 3 közül a kőrözött volt a legjobb, a padlizsán kissé jellegtelen, több fűszert elbírt volna, a tojáskrém nagyon folyósra sikeredett. 3 dl házi málnaszörp 300 Ft, finom volt, de nem rendkívüli.
A Kapucinus Sörfőzde kézműves söreit tartják (Bodzás Angyalka, Szeplőtelen, Frau Luther).
A kiszolgálás és a konyha kényelmes, mondhatni lassú, de a személyzet közvetlen, barátságos.
(az "ennyire tetszett" pontszám nem az egyes kategóriákban adott pontjaim átlaga, az a helyzet, hogy engem ezzel a dizájnnal és hangulattal "megvettek")
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (30)
Otthonka Budapest - BelsőOtthonka Budapest - BelsőOtthonka Budapest - Étel/italOtthonka Budapest - Étel/italOtthonka Budapest - Étlap/itallapOtthonka Budapest - BelsőOtthonka Budapest - MosdóOtthonka Budapest - BelsőOtthonka Budapest - BelsőOtthonka Budapest - BelsőOtthonka Budapest - BelsőOtthonka Budapest - EgyébOtthonka Budapest - EgyébOtthonka Budapest - BelsőOtthonka Budapest - BelsőOtthonka Budapest - Étlap/itallapOtthonka Budapest - Étlap/itallapOtthonka Budapest - Külső képOtthonka Budapest - Étlap/itallapOtthonka Budapest - EgyébOtthonka Budapest - EgyébOtthonka Budapest - EgyébOtthonka Budapest - BelsőOtthonka Budapest - Külső képOtthonka Budapest - Külső képOtthonka Budapest - Külső képOtthonka Budapest - EgyébOtthonka Budapest - Külső képOtthonka Budapest - Külső képOtthonka Budapest - Külső kép

Otthonka további értékelései

2016.12.15barátokkal
Kollégáim ajánlatára látogattuk meg a helyet, ők egy végigkocsmatúrázott éjszaka után mennyei mannaként élték meg az itt felszolgált kacsapörköltet. Szerencsére az étel élvezetéhez nem kell felönteni a garatra, nagyon finomakat ettünk józanul is: korhelyleves, kacsapörkölt nokedlival,...
Népszerű szállások a környéken
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
64.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Alfa Hotel Miskolctapolca - Pünkösd
Pünkösd
05.17-20.
Alfa Hotel Miskolctapolca
85.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval