Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Stabil színvonalas hely a Tompa utcában

Paletta Bisztró BudapestPaletta Bisztró Budapest a térképen

Kiváló 2022. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. január 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Paletta Budapestet első ízben nem sokkal nyitás után látogattuk meg, ettünk jól elkészített frankfurti levest, fish and chipset, rántott sajtot a nemesbüki Korosajt műhely alapanyagából és narancsos panna cottát. A Korosa András boldog Jersey teheneinek tejéből készült rántott Korosajt egyébként örök sláger, jelenleg is étlapon van. Jó választás annak, aki szereti a műfajt, a panír kompakt, a jó ízű sajt szépen folyik.
Másodszor 2022 elején tértem be hozzájuk. Új különlegességük a vadkovászos tésztával készült nápolyi pizza, amiből öt variánst kínálnak. A kezdeti rendszert, hogy naponta más-más alapanyagból készítenek déli menüt, s ehhez társul egy szűk álladó étlap, januárban még tartották, áprilisra ezt a Szevasz tavasz étlap váltotta fel. A választékban rokonszenves bisztróételek szerepelnek a báránnyal töltött karalábétól a rántott Fledermaus-on át a tormás polenta-krémmel, hónapos retekkel, pecsenyeszafttal kísért ropogós malaccsülökig.
Bekerült a választékba két burger is, a magyar tarka márványos húsából készült Bazalt burger illetve az Ave Cézár, melybe rántott kecskesajt vagy csirkemell-filé kerül s persze Cézár saláta, amit az étlap szerint tankönyvi öntet kísér. Aki bor vagy sör mellé csak valamit apróságot kér, rendelhet hasábburgonyát és/vagy édesburgonyát házi majonézzel, illetve házi ketchuppal.
A borivók a Bezerics pince 15 borából választhatnak, melyeket a pét-nat kivételével kimérnek decire is. (Utóbbi teljes nevén pétillant naturel az itallap degorzsátlan nyerspezsgőnek hívja, a natúrborászok körében egyre népszerűbb műfaj.) Két jobbacska nagyipari sört csapolnak, palackban tartanak három kézműves tételt is. Aki volánnál ül, Bezerics apuka házi szörpjeiből válogathat.
Nem sikerült megegyezni a felszolgálóval abban, hogy fél deciket hozzon ki a Bezerics pince boraiból, megkóstoltam volna az összes száraz fehérbort, a számlázást is könnyű lett volna megoldani, hiszen a borok ára ezt megengedte volna. Meghitt beszélgetést folytattam viszont Bezerics Csabával, az üzletvezető-(rész?)tulajdonos édesapjával, ami ellensúlyozta az érthetetlen és üzletpolitikai szempontból is kontraproduktív pincéri merevséget. Két bort kóstoltam végül, ezek hozták a már ismert korrekt minőséget.
Egy három darabos tapas tálat válogattam össze, cékla- és avokádó krémet, valamint humuszt. Kínálnak még tapas kategóriában marinált olívákat és erdélyi padlizsánkrémet. Csak utólag olvastam, hogy sózott aszalt szilvából készítették el az olajbogyó balatoni variánsát, így eszembe sem jutott rákérdezni, hogy áttértek-e közben a valódi olívákra, vagy a saját verziót kínálják most is.
Az avokádókrém nem volt rossz, de őszintén szólva előnyben részesítem a durvára tört, rusztikus változatot az itteni, simára turmixolttal szemben. A hummusz kifejezetten jó volt, a fekete szezámos zsályás céklakrém pedig remek. Mindehhez helyben sültnek tűnő, jól sikerült gyökérkenyeret és zöldséghasábokat adtak.
A Paletta ismét jól teljesített, jó esély van rá, hogy következő látogatásomig nem kell újabb fél évtized elteljen, annál is inkább, hogy az egész család rajong a nápolyi pizzáért, s egyikünk sem kóstolta még a Bezerics-féle változatot.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (15)
Paletta Bisztró Budapest - EgyébPaletta Bisztró Budapest - EgyébPaletta Bisztró Budapest - EgyébPaletta Bisztró Budapest - EgyébPaletta Bisztró Budapest - EgyébPaletta Bisztró Budapest - EgyébPaletta Bisztró Budapest - EgyébPaletta Bisztró Budapest - EgyébPaletta Bisztró Budapest - EgyébPaletta Bisztró Budapest - EgyébPaletta Bisztró Budapest - EgyébPaletta Bisztró Budapest - EgyébPaletta Bisztró Budapest - EgyébPaletta Bisztró Budapest - EgyébPaletta Bisztró Budapest - Egyéb

Paletta Bisztró további értékelései

2021.10.02barátokkal
Szörnyű
Nem ajánlom. Pocsék szervíz. Több mint 1 órás várakozás után sem kaptuk meg a főételeket. A pincér nem hozott étlapot 20 percig, az asztalunk nem volt előkészítve pedig foglaltunk. Nem kommunikált,hogy baj lesz és nem lesz kész az ételn időben, pedig elején rákérdezünk és 25 percet ígért,...
2020.09.28gyerekekkel
Gyerekekkel, asztalfoglalással érkeztünk pénteken este. A teraszon (utcán?) kaptunk asztalt, szerencsére kellemes idő volt. Az ételek átlagosak voltak, a kiszolgálás is. Teljesen rendben lévő étterem, már amennyire egy látogatásból ez a következtetés levonható. Érdemes újabb próbálkozásra.
2017.12.30kollégákkal
Kiváló
Ha már mi nem mentünk el Keszthelyig a Palettához, Bezerics Dani elhozta nekünk a Palettát Budapestre. Legnagyobb örömünkre! Minden tekintetben kiváló, 5 csillagos hely. Izgalmas és ízletes napi menü, barátságos környezet, ami barátságos árakkal párosul, s szívélyes, szakértő a kiszolgálás....
Népszerű szállások a környéken
Sungarden Hotel Siófok - Aranyifjaké a SunGarden
Aranyifjaké a SunGarden
2024.10.18-ig
Sungarden Hotel Siófok
73.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Avar Hotel Mátrafüred - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.01-ig
Avar Hotel Mátrafüred
65.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Nyugdíjas pihenés
Nyugdíjas pihenés
2024.12.06-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
68.272 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval