Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Lázárék kézműves sörei

Parabolic Lázárus Brewery BudapestParabolic Lázárus Brewery Budapest a térképen

2023. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2024. január 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Arany János utcai metróállomással szemben, a Bajcsyról nyíló kis utcában a cseh sörözőt már évek óta jól ismertük, a mellette lévő talányos másik sörözőt viszont még nem teszteltük eddig. Talányos, mert a páratlan oldalon akartunk bemenni a különleges indusztriális kapun, de az zárva volt, s kiderült, hogy már nem ott, hanem vele szemben lévő ajtón, illetve lépcsőn jutunk le a pinceszinten lévő sörözőbe, ahol egyúttal egy kisüzemi sörfőzde is működik, ahol egyébként kostolóval egybekötött bemutatókat is tartanak (előzetes regisztrációval).
A beltér dekorációjára nem sokat költöttek a tulajdonosok, lefestették fehérre a boltíves falakat, meghívtak pár havert, hogy rajzolgassanak rá, ami csak eszükbe jut a sör szóról, majd a vendégek részére kiraktak egy csomó tollat, hogy ők is nyugodtan írjanak, rajzoljanak, ahogy tetszik, aztán majd csak kijön belőle valami.
A bútorzat is hasonlóképpen puritán.
12 féle saját sörük van, melyek közül a csapon ottjártunkkor 5 volt a csapon. A söreik közül 3 sör díjat nyert a 2022. évi Budaesti Sörversenyen, Bronz Diplomát, a falon meg is találtam az okleveleket. A díjazottak közül választottuk ki a Milk Stout-ot (3 dl/ 1690 Ft), valamint a standard világos sörüknek számító Pilsner Smasht (5 dl/ 1690 Ft) kóstoltuk. A fél literes korsó sörök árai 1690-től 2190 Ft között alakulnak. Eléggé telítődik már ez a kézműves sörös piac, én meg amúgy egyáltalán nem vagyok egy nagy sörös, de árához képest annyira nem éreztük átütőnek, különlegesnek a Pilsnert egyáltalán. Másik két díjnyertes sörük az Amber Ale, illetve a Belgian Blond, de ezek ottjártunkkor nem voltak csapon/nem voltak kóstolhatóak.
Tartanak némi bár food-ot, amelyek árazása szintén "túltolt" szerintem, gondolok itt az adag sült krumplira vagy édesburgonyára 2490 Ft-ért. Nem volt nehéz kihagyni... Van még paradicsomleves 1990 Ft-ért, fish&chips 3990 Ft-ért, magyaros kolbásztál szintén 3990 Ft.
A pultnál kell rendelni és fizetni.
Kötelező szervizdíj nincs, a kiírás szerint 15% az ajánlott (?)
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (22)
Parabolic Lázárus Brewery Budapest - Külső képParabolic Lázárus Brewery Budapest - BelsőParabolic Lázárus Brewery Budapest - EgyébParabolic Lázárus Brewery Budapest - Étel/italParabolic Lázárus Brewery Budapest - Étlap/itallapParabolic Lázárus Brewery Budapest - BelsőParabolic Lázárus Brewery Budapest - Étel/italParabolic Lázárus Brewery Budapest - Étel/italParabolic Lázárus Brewery Budapest - BelsőParabolic Lázárus Brewery Budapest - BelsőParabolic Lázárus Brewery Budapest - BelsőParabolic Lázárus Brewery Budapest - BelsőParabolic Lázárus Brewery Budapest - EgyébParabolic Lázárus Brewery Budapest - EgyébParabolic Lázárus Brewery Budapest - BelsőParabolic Lázárus Brewery Budapest - Étel/italParabolic Lázárus Brewery Budapest - BelsőParabolic Lázárus Brewery Budapest - MosdóParabolic Lázárus Brewery Budapest - EgyébParabolic Lázárus Brewery Budapest - BelsőParabolic Lázárus Brewery Budapest - Külső képParabolic Lázárus Brewery Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Thermal Panzió Igal - Pihentető hétköznapok fürdőbelépővel
Pihentető hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Thermal Panzió Igal
149.900 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
67.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Belenus Zalakaros - Belenusi pihenés all inclusive ellátással
Belenusi pihenés all inclusive ellátással
2025.03.02-ig
Hotel Belenus Zalakaros
115.960 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással