Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Étteremhét újratöltve

Parisi6 Étterem BudapestParisi6 Étterem Budapest a térképen

2020. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2020. november 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az idei őszi étteremhétről a karantén miatt lecsúsztam, viszont a nyertesek ráadás hetén sikerült pótolni, pont a vendégek által legjobbnak értékelt éttermekben, szóval összességében nem lehetek csalódott. A nyertesek egyike volt a Parisi 6 étterem, akik nem túl ötletes módon a címük alapján választották nevet maguknak. A közeli Párisi Udvar miatt is egy kissé zavaró ez szerintem.
Korábban az étterem szinte 100%-ban külföldi turistákra specializálódott, viszont most szeretnének a magyar vendégek felé is nyitni. Ennek keretében újították meg az étlapot és a piaci pozicionálást is. Ennek egyik eleme volt az is, hogy elindultak az étteremhéten, ahol korábban még nem vettek részt. Ők a 3900 Ft-os kategóriában indultak, ennyiért lehetett 3 fogást választani egy szűkített, speciálisan összeállított étlapról. A 6 előétel/leves, 5 főétel és 3 desszert közül nem volt könnyű a választás. Alapvetően újragondolt magyar konyhát visznek.
A tatárbifsztek magyar angus marhából készül, érdekessége, hogy nem ledarálva, hanem apróra vágva, kockázva tálalják a húst, amely különlegességként dijoni mustárral és konyakkal van megbolondítva, paradicsommal, kaliforniai paprikával, vajjal, kenyérrel tálalva. A kenyér nem minőségi, házgyári zsúrkenyér. Szép adag, jóféle a hús.
De egy kicsit kidolgozatlan, nem kimunkált a kompozíció.
A főételek közül ropogós kacsamellet kértem, melyet őszibarackkal (konzerv), sült gyöngyhagymával és sült koktélparadicsommal tálaltak. A köret nagyon hiányzott a hús mellől. A bőre nem volt ropogós, a bőr és a hús között zavaró zsíros sáv maradt, jelezve, hogy a sütési technika nem volt tökéletes. A hús mennyisége nekem jóval több is volt az optimálisnál, de köret nélkül "magában" nem is tudtam igazán értékelni már.
A desszertek közül a magyar vonalon maradva a Gundel palacsintát választottam, amelyet szőlővel és Metaxa konyakkal dobtak fel. A 2 db palacsinta ez esetben is kiadós volt, viszont túlságosan édes, ráadásul vastag porcukor réteg volt a palacsinta tetején.
Összességében kiadós, terjedelmes adagok, kisebb hibák, pontatlanságok a konyhában, de egyébként egy korrekt, kellemes, szerethető, nem elszállt, nem sznob hely. A kiszolgálás elsőrangú, a pincér úriember kommunikatív, figyelmes, 100%-ban a vendégekre összpontosító. Nem volt viszont szimpatikus, hogy a személyzet másik tagja (konyhai dolgozó vagy takarítónő?), meglehetős gyakorisággal vonult ki a bejárat elé dohányozni, kvázi ő fogadta a vendégeket, ami nem valami jó image.
A járványhelyzet fokozódása miatt egyelőre parkolópályán vannak, mivel kiszállítást nem vállalnak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (25)
Parisi6 Étterem Budapest - Külső képParisi6 Étterem Budapest - Étel/italParisi6 Étterem Budapest - Étel/italParisi6 Étterem Budapest - BelsőParisi6 Étterem Budapest - MosdóParisi6 Étterem Budapest - MosdóParisi6 Étterem Budapest - Étel/italParisi6 Étterem Budapest - Étel/italParisi6 Étterem Budapest - Étel/italParisi6 Étterem Budapest - Étel/italParisi6 Étterem Budapest - Étel/italParisi6 Étterem Budapest - Étel/italParisi6 Étterem Budapest - Étel/italParisi6 Étterem Budapest - Étlap/itallapParisi6 Étterem Budapest - Étel/italParisi6 Étterem Budapest - BelsőParisi6 Étterem Budapest - BelsőParisi6 Étterem Budapest - BelsőParisi6 Étterem Budapest - Külső képParisi6 Étterem Budapest - Étlap/itallapParisi6 Étterem Budapest - Étlap/itallapParisi6 Étterem Budapest - BelsőParisi6 Étterem Budapest - Étlap/itallapParisi6 Étterem Budapest - Étlap/itallapParisi6 Étterem Budapest - Étlap/itallap
Népszerű szállások a környéken
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.09.29-ig
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Hotel Magistern Siófok - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.21-ig
Hotel Magistern Siófok
33.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval