Aztán volt némi ráncfelvarrás, újrafestés, és 2025-ben valamikor megnyitott a Pecsenye és Pityóka, rövidítve PePi bisztró. Tetszett, hogy itt próbáltak kreatívabbak lenni az étlap összeállításánál, de persze azt is figyelembe vették, hogy ne kelljen órákat várni az ételekre, mert ezen a környéken hétköznap ebédidőben a sok irodaházból kicsődülnek az irodisták, akiknek az ebédszünet rövid, ugyanakkor mivel már reggel óta dolgoznak, bizonyára megéheztek. De rajtuk kívül a környékbeli fizikai munkások, építkezéseken dolgozók is megjelennek. Arról már korábban írtam, hogy itt a Haller utcában jó pár ilyen-olyan étkezési lehetőség van: több menza, kifőzde, gíroszosból tudok hármat, kínai, illetve vietnámi gyorsétterem, kézműves burgeres, de elég vegyes a színvonal, és ha valami új és jó érkezik, arra itt van felvevőpiac és kereslet. A PePiben az egyik főétel a pityóka, ami egy egytálétel, héjában sült burgonya az alapja, amelyre többféle ragu/mártás/feltét kerülhet. Chilis-babos, mézes-mustáros csirkés, BBQ tépett húsos, gíroszos, székely - pirított szalonnás, tejfölös, árban 2190-2890 Ft között. A másik nagy ételcsoport a "pecsenye", sült hurka és kolbász, tarja, oldalas, darabra, illetve dekára kimérve, mellé köret, kenyér, savanyúság, szószok. Vannak különböző menüajánlatok, én ezek közül választottam egy szál sült kolbászt, mustárral, csemege uborkával, jó vastag szelet házi kenyérrel (1850 Ft) - ezt úgy hívták, hogy kolbász-kombó. Jól mondta egyik kollégám, hogy itt a húsoknak tényleg hús ízük van, nem tápos, nem műízű, nem adalékos. A desszertek közül fahéjas-tejfölös túrógombóccal zártuk a korrekt ebédet (690 Ft/2 db). Részben környezettudatos hely, papírtálcán, illetve papírtányérban kapod az ételt, amit fa evőeszközzel ehetsz (én ezt amúgy ki nem állhatom), a savanyúságok és a desszertek viszont eldobható műanyag dobozban voltak. Nincs kötelező szervizdíj. A beltér egyszerű, puritán. Lehet helyben enni 2 x 4 személyes bárasztalnál, ill. könyöklőnél. Legközelebb a véres hurkát és a lila párolt káposztát is meg fogom kóstolni.