Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Knédli és káposzta

Perc Bisztró BudapestPerc Bisztró Budapest a térképen

2017. decemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2017. december 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem akarom megbántani sem a cseheket, sem a szlovákokat, de én bizony nem tudok különbséget tenni a konyhájuk között. Maradjunk annyiban, hogy mindig nagyon ízlettek azokat az ételek, amiket a régi "Cseszkó" bármely pontján elém tettek.

Most egy kedvezményes bónusz jóvoltából ültünk be az Aréna Corner cseh sörözőbe. Az étterem elég nagy, de a közepén lévő két oszlop jóvoltából nem tűnik egy nagy hodálynak, mert nem lehet egyben látni az egészet. A dekoráció sportos, mezekkel, régi sport- és sörreklámokkal díszített a terem. Sok kis spotlámpa világít foltokban, a fényképezni szándékozók bosszúságára. De hát ide enni jön az ember, nem fotózni. Nekem az asztalnál is kevés volt a fény, szeretem látni, mit eszem, de nem egy ponton megvilágítva, hanem a maga természetes színeivel.

A változatos étlapról csak cseh fogásokat választhattunk, de a többi oldalon is találtunk kedvünkre való ételeket.
Kozel (?) sörben pácolt csirkemellet választottam knédlivel, káposztával. A Kozelt csak azért kérdőjelezem meg, mert ez a kitűnő sör momentán nem volt kapható az étteremben. Persze az is lehet, hogy a páchoz használták el. ;) Mindegy. A sör picit kesernyés íze érezhető volt az ételen, A szósz enyhén paradicsomos, meglepő párosítás a sörrel, de végül is nem rossz. A knédli picit túlfőtt. Vagy a melegítés nem tett jót neki.
A párom ropogós csülköt kért babos káposztával. Ami nem babos káposzta volt, hanem párolt káposzta, és külön egy maréknyi főtt bab. Attól még jó volt, a csülök pedig ahogy a nagykönyvben meg van írva: roppanós bőr, vajpuha hús.
Egyikünk sem birkózott meg a hatalmas adagokkal, és a keretet sem merítettük ki. Ezért csomagoltattunk két adag desszertet, meggyes-mákos palacsintát vanília öntettel. Ez frissen, helyben fogyasztva biztosan jobb lett volna, mert a tésztát beszívta a sodó, de ez nem az étterem hibája.

A felszolgálók kedvesek voltak, már amikor ráértek velünk foglalkozni. Sör- és szódaszállítók, szerelők, különféle "irattáskás" és "létrás" emberek adták egymásnak a kilincset és foglalták le a teljes személyzetet. Így nemcsak az ételre, hanem a számlára is sokat kellett várnunk, és igen nehezen tudtunk szemkontaktust teremteni bármelyikükkel, ha kérésünk, kérdésünk volt. Ez nyilván egyéni pech volt, kifogtuk. Próbáltunk nem bosszankodni miatta, de mivel az étkezés vége felé már egyedüli vendégek voltunk, furcsálltuk, hogy ilyen leküzdhetetlen feladatot jelent a kiszolgálásunk.

Az ár-érték arány kitűnő, biztosan jövünk máskor is, és a teljes kínálatból válogatunk.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (7)
Perc Bisztró Budapest - Külső képPerc Bisztró Budapest - EgyébPerc Bisztró Budapest - BelsőPerc Bisztró Budapest - BelsőPerc Bisztró Budapest - BelsőPerc Bisztró Budapest - Étel/italPerc Bisztró Budapest - Étel/ital

Perc Bisztró további értékelései

2023.12.23a párjával
Átlagos
Miután nem is olyan régen a hely megváltoztatta a nevét, megújultak, új ételeket is ígértek, meg más szemléletet, adtunk még egy esélyt valamiért... miért is? Színházban voltunk, este jöttünk hazafelé, a Kalács be volt zárva, amibe pedig nagyon reménykedtem, hát, némi töprengés után maradt ez....
2021.02.05egyedül
Szörnyű
Valaha szép emlékeim is voltak erről a helyről. Tegnap telefonon bejelentkeztem, hogy elvitelre kérek ebédet. Ma meg is jelentem a megbeszélt időpontban, délben. A helyiség sötét volt, nincs villany... egy számomra ismeretlen ember, pedig eddig szinte mindenkit látásból ismertem itt, zseblámpával...
2019.06.25egyedül
Kiváló
Volt már valaha, de igazán régen, problémám a hellyel, aztán akkor azt meg beszéltük, fel is dolgoztuk, ma meg újra benéztem, mert enni jó. És van, ami jobb lett, például ez a hely is. Menüt kértem, nem is egészen béltájt. Volt, persze. Egy nagy tányér zöldségleves, kedves, figyelmes, gyors...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Belenus Zalakaros - Belenus pihenés hétköznapokon
Belenus pihenés hétköznapokon
2025.02.28-ig
Hotel Belenus Zalakaros
113.730 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.09.29-ig
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.15-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval