Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Allen Diwan új indiai étterme

Pesti Chutney BudapestPesti Chutney Budapest a térképen

2020. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2020. augusztus 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Allen Diwan indiai szakács idén nyitott étterme a Blaha Lujza tér és a Kálvin tér között pár percnyi sétatávolságnyira található az amúgy csendes és kissé eldugott Bródy Sándor utcában. A beltér tradicionális indiai motívumokkal dekorált, érdemes megfigyelni a plafonról lecsüng lámpákat, a kis réz asztaldíszeket, a pulton a gyümölcsöstálat tartó majomszobrot. Szép, csinos, de nem túlságosan díszített, nem giccses, nekem bejött ez a hangulat. A bejárat előtti járdaszakaszon pár kültéri asztaluk is van.
A beltérben figyelmet fordítottak arra, hogy az asztalok ne legyenek egymáshoz túlságosan közel.
A rövid, 1 A4-es lapnyi étlapon tradicionális indiai ételek szerepelnek, pl. Chicken Tikka, Rogan Josh, Vindaloo (1690 Ft); a vegetáriánusok számára Paneer, azaz indiai sajt többféle szósszal, fűszeres, zöldséges egytálételek, továbbá 1-2 rák-, kacsa- (2190 Ft) és bárányhúsból (2590 Ft) készült fogás is. Köretet 900 Ft-os egységáron lehet kérni a főétel mellé. Az indiai ízekkel ismerkedők számára frappáns választás lehet a 4-5-6 fogásos kóstoló menü, de ezt előzetesen meg kell rendelni (5990/6990/7990 Ft). 4-5 féle desszert 700 Ft-ért, bár engem az indiai desszertek nem igazán hoznak lázba.

A meghosszabbított ebédidőben egésze 16.00 óráig kínálnak menüt, az egyik főfogás húsmentes, a másik csirkés. Én a csirkéset választottam (1500 Ft), ami butter chicken, azaz vajas csirke volt sima fehér basmati rizzsel. Mellé kértem egy gyömbéres limonádét pluszban (700 Ft).
Az étel emlékezetesen finom volt, a szósz kifejezetten bársonyos, krémes állagú volt, indiaihoz képest kellemesen visszafogott (direkt nem kértem csípőset), de mégis karakteres fűszerezés. Az egyik legjobban elkészített indiai étel volt, amit az elmúlt években Budapesten ettem. Az adag elég kicsi, kevés volt benne a hús, pedig nagyon jó volt az állaga és az íze is. Jól passzolt volna a rizs mellett még hozzá indiai kenyér (naan vagy chapati) vagy zöldség, curry, egy kicsit nekem így hiányérzetem maradt.

Összességében minőségi konyha, szakértő szakácstudás, tradicionális fűszerek és alapanyagok használata, cserébe érzékelhetően drágább a hely, mint az indiai-pakisztáni kifőzdék idehaza, és itt kisebbek az adagok is.

Finom gyümülcsös koktélokat is készítenek.
Bankkártyával is lehet fizetni, kötelező szervizdíj nincs.
A tulajdonos séf személyesen kijött minden vendéghez és érdeklődött, hogy meg voltunk-e mindennel elégedve.

A pultos indiai hölgy csak angolul tud, de nekem ez nem volt probléma. Allen elég jól beszél magyarul is, több éve él már itt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (21)
Pesti Chutney Budapest - Külső képPesti Chutney Budapest - Külső képPesti Chutney Budapest - EgyébPesti Chutney Budapest - Étlap/itallapPesti Chutney Budapest - BelsőPesti Chutney Budapest - BelsőPesti Chutney Budapest - BelsőPesti Chutney Budapest - BelsőPesti Chutney Budapest - Étel/italPesti Chutney Budapest - BelsőPesti Chutney Budapest - Étel/italPesti Chutney Budapest - Étel/italPesti Chutney Budapest - EgyébPesti Chutney Budapest - BelsőPesti Chutney Budapest - MosdóPesti Chutney Budapest - Étel/italPesti Chutney Budapest - BelsőPesti Chutney Budapest - BelsőPesti Chutney Budapest - BelsőPesti Chutney Budapest - BelsőPesti Chutney Budapest - Külső kép

Pesti Chutney további értékelései

2021.10.28a párjával
Kiváló
A Bródy Sándor utcában, a Curry House indiai étterem helyett nyílt új indiai étterem. A többi indiai étteremmel ellentétben a több éve itt élő tulajdonos kicsit a magyar ízlés felé is nyitott a hagyományos indiai ízek mellett. A máshol megszokott kockára vágott csirke és bárány mellett kacsacomb,...
2021.07.27barátokkal
Kiváló
A beltér lezser, inkább kortárs bisztrót idéz, mint formális éttermet. A kínálat lényegében a Budapesten is jól ismert ételekre alapoz, csak struktúrája más. Itt a főétel rovatban elsősorban alapanyagot választunk, majd ahhoz elkészítési módot. Kínálnak csirkét, sertést, bárányt, kacsát és rákot....
Népszerű szállások a környéken
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Nyári élmények itthon
Nyári élmények itthon
06.10-09.01.
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
125.848 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Panoráma Hotel Noszvaj - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.24-ig
Panoráma Hotel Noszvaj
25.925 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
67.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval