2023. júniusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2023. június 15.Ajánlom a helyet másoknak is!
Alig észrevehető, aprócska, retró hangulatú, tipikus kis kifőzde a Ráday utcában. Szinte eltűnik a sokkal harsányabb, divatosabb, nagyobb portállal, kiülős teraszokkal rendelkező éttermek, bisztrók sűrűjében, amelyek egymás követik a Ráday utca mindkét oldalán, bár ahogy észrevettem, itt is beütött a krach egyes helyeken, vannak tulajdonos- és névváltozások és bezárások is.
Bár gyakran megfordulok a Ráday utcában, őszintén szólva a Petruska létezése eddig nem tűnt fel, így nem tudom, mióta működnek itt. Minden esetre a nyitva tartásukkal abszolút a hétköznapok ebédidejére lőnek, ugyanis hétfőtől péntekig csak 15 óráig tartanak nyitva.
A kínálat a magyaros kifőzdék népszerű ízeit hozza, szinte minden ételből lehet kérni kis- és nagy adagot is. 3-4 féle leves, 8-10 főétel, savanyúság, némi desszert.
A helyben étkezés lehetőségei szűkösek és korlátozottak, kb. 10-en tudnak itt egyszerre enni, ha nyitottak vagyunk akár idegenekkel is egy asztalhoz leülni. A helyiség végében lévő pultnál kell rendelni, a konyha e mögött található. Kis adag, azaz csészés paradicsomlevest ettem rizzsel (600 Ft) - a levesbetét választható, szintén kis adag grillezett pulykamellet sült burgonyával (1500 Ft a főétel + köret), valamint mellé káposzta salátát (300 Ft). A tányérok, tálca, evőeszköz is a 70-80-as éveket idézi fel.
Barátságos kiszolgálás.
Összességében a hely, amit nyújt 3-4 között ingadozik, de ezúttal felfelé kerekítettem.
Sokan elvitelre vásárolnak.
Tisztaság:![]()
Petruska Étkezde további értékelései
2026.09.16kollégákkal
![]()
A Ráday utcai Petruska étkezde az értékelések hiánya miatt olyannak tűnik, mintha csak én járnék oda enni, de ez egyáltalán nem így van. Hétköznap ebédidőben egy kifejezetten népszerű, sokak által látogatott kisvendéglő. Az évek óta változatlan szocreál stílusú retró portálon belül egy fokkal...
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő