Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Áfonyás smoothie vietnámi módra

Pho-Astoria Bistro BudapestPho-Astoria Bistro Budapest a térképen

2023. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. december 26.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az ázsiai büfék, bisztrók térnyerése évek óta fokozódik hazánkban. Kezdődött először a kínai gyorséttermekkel, majd jöttek a sushi bárok, a thai wokosok, de megérkeztek a Pho-levesezők is. Kína, Japán, Vietnam, Thaiföld, nyomokban Indonézia is, a Távol-Kelet konyhája immáron elérhető közelségbe került. Szinte hetente nyílik egy újabb hasonszőrű hely. A Pho-Astoria teljesen fantáziamentes, ugyanakkor lényegre törő elnevezése félreérthetetlenül jelzi a konyha profilját és az elhelyezkedést. Ami egyébiránt kb. félúton az Astoria és a Ferenciek tere között van. Egyszemélyes vállalkozásnak tűnik, egy fiatal ázsiai - vietnámi? - srác a mindenes, pultos, konyhás, szakács, kasszás, mixer. Vélhetően mirelitből süt, a leves alap pedig előre kész és folyamatosan melegen tartja, ez a hátsó zárt kis konyha beugróban zajlik, így nincs rálátásunk. Ez jól is van így, hiszen ezek a levesek hosszú órákon át, akár egész éjjel főnek lassú tűzön, így lesz a legfinomabb.
Kb. 6-7 asztal van, de hétköznap ebédidőben szinte folyamatos a teltház, ha felszabadul egy asztal, érkezik is egy újabb vendég vagy vendégek. Elvitelre is jönnek, a többség Pho levesért, ez a sláger. A magyarok mellett befutott egy ázsiai turista társaság is. Ők rutinosan már le sem vették a kabátjukat, jól is tették, mert fűtés az nemigen van. Azért november végén már illene bekapcsolni, mert meglehetősen hideg volt.
Összesen 17 tétel szerepel a rövid étlapon, 2 előétel (tekercsek), 2 Banh Mi szendvics, 2 Bun tészta, csirkés vagy marhás Pho leves 2 méretben, 3 rizses egytálétel, 6 wokétel, tésztás vagy rizses. A főételek árai 2500-3000 Ft között alakulnak, a nagy adag leves is 2500 Ft.
Hogy a lényegre térjek, a Pho leves az részemről ajánlott, korrekt. A tavaszi tekercs (1200 Ft) és a nyári tekercs (1200 Ft) /2-2 db) sem volt valami jó, legfeljebb 3 pontos teljesítmény, megettem, de egyik sem volt emlékezetes. Ezeket nem ajánlom.
Az áfonyás smoothie az viszont kiváló volt (1700 Ft), emlékezetes, szerintem ebben a műfajban ilyen jót régen nem ittam. Ezt ott mixelte össze a srác frissen.
Szóval billegős a konyha, de összességében megajánlok egy 4-est.
Mivel egyedül van a fiú, így ha sok a vendég, sokat kell várni, főleg, ha nem levest kér az ember.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (19)
Pho-Astoria Bistro Budapest - BelsőPho-Astoria Bistro Budapest - BelsőPho-Astoria Bistro Budapest - BelsőPho-Astoria Bistro Budapest - EgyébPho-Astoria Bistro Budapest - Étel/italPho-Astoria Bistro Budapest - Étel/italPho-Astoria Bistro Budapest - Étel/italPho-Astoria Bistro Budapest - Étel/italPho-Astoria Bistro Budapest - Étel/italPho-Astoria Bistro Budapest - BelsőPho-Astoria Bistro Budapest - Étel/italPho-Astoria Bistro Budapest - BelsőPho-Astoria Bistro Budapest - Étel/italPho-Astoria Bistro Budapest - Étlap/itallapPho-Astoria Bistro Budapest - Étlap/itallapPho-Astoria Bistro Budapest - Étlap/itallapPho-Astoria Bistro Budapest - Étlap/itallapPho-Astoria Bistro Budapest - Külső képPho-Astoria Bistro Budapest - Külső kép

Pho-Astoria Bistro további értékelései

2024.03.15a párjával
Kiváló
Egyszóval minden kiváló!!! A kiszolgálás, az ételek az italok kifogástalanok! Kedves családi vállalkozás.
Népszerű szállások a környéken
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Két Korona Hotel Balatonszárszó - Újra vár a balatoni nyár
Újra vár a balatoni nyár
07.01-08.31.
Két Korona Hotel Balatonszárszó
236.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Prémium nyár
Prémium nyár
2024.09.01-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
140.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval