Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Vietnámi bisztro a Lehel piacnál

Pho Hung Bistro BudapestPho Hung Bistro Budapest a térképen

2018. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. január 31.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Lehel piaccal szembeni egyik utca elején található kis vietnámi bisztró, mely bár pár éve működik, de inkább a környékbeliek ismerik. Nemcsak helyben, de elvitelre is főznek, és házhoz szállítást is vállalnak. A nem túl hosszú étlapon tradicionális vietnámi ételek szerepelnek, amelyek többé-kevésbé rokonságot mutatnak a kínai és a thai konyhával is.
A fenti részen a kiszolgáló pulton kívül csak 2 kis asztalka van, melyek egyikét a személyzet használja. Érdekes módon itt is éppen fokhagyma pucolást zajlott ottjártamkor, mint nemrégiben egy kínai gyorsétteremben a 9. kerületben. Kísért engem ez a fokhagyma...
Az étkező rész a konyhával és a mosdóval egyetemben a pinceszinten található, egy hosszú középen, valamint a fal körül szeparált boxokban további kb. 6 asztal. A berendezés egyáltalán nem távol-keleties, inkább egy mediterrán kisvendéglőre emlékeztet, talán eredetileg az is volt. Az ablaktalanságot úgy próbálták feloldani, hogy a falon kis vakablakokat - boltíves bemélyedéseket - alakítottak ki, melybe tengerparti napsütéses tájkepeket és kovácsoltvas ablakrácsot illesztettek. A vietnámi feelinget néhány színes művirág és szalmakalap, valamint fotók hozzák.
Az étlap levesekkel indul, a tipikus Pho mellett Hue és Hanoi leves is szerepel rajta, a többségből kis adag is kérhető a normál mellett, barátságos árakon 990/1090, illetve 1290/1390 Ft-ért. Én az előételek közül választottam, egy szintén klasszikus tavaszi tekercset (2 db) 599 Ft-ért, valamint panírozott rákot (999 Ft/ 5 db). A főételek között is olyan jól ismert fogások, főleg egytálételek szerepelnek, mint a csípős-savanyú, a curry-s és a chilis hús (csirke, marha, kacsa), a sült rizstészta vagy a pirított rizs. Jól hangzik a kesudiós csirke és az osztrigaszósz is, melyet rákhoz és sült kacsához is kínálnak. A főételek árai szintén barátságosak, 1190-2190 Ft között alakulnak. Az ételeket frissen sütik, 10 percnél többet nem kellett várni.
Finom volt mindkét fogás, a szószok mennyisége elegendő volt. 2 előtéllel bőségesen jóllaktam. A tavaszi tekercset itt eléggé fűszeresen, kissé csípősen készítik, a töltelékben rizstészta is van. A tészta ropogós. A rák panírja nagyon finom, ropogós volt, a rákhús ízletes.
A pincebeli elhelyezés ellenére nem lettem étel-vagy olajszagú.
A női mosdóban nem volt WC papír, és olyan szűkös volt a hely, mint egy kalyibában.
A személyzet munkája a minimális kiszolgálásra szorítkozik, nem ajánlottak sem ételt, sem italt, nem kérdezték meg, hogy ízlett-e az étel (egyébként igen!), kérek-e még bármit, nulla kommunikáció történt a vendégekkel. Nemcsak velem, a többi vendéghez sem volt egy szavuk sem. Fizetni fenn a pultnál kell, lehet bankkártyával is. Az egyik pincér vietnámi volt, a másik (hölgy) magyar.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (18)
Pho Hung Bistro Budapest - Külső képPho Hung Bistro Budapest - BelsőPho Hung Bistro Budapest - BelsőPho Hung Bistro Budapest - BelsőPho Hung Bistro Budapest - BelsőPho Hung Bistro Budapest - Étel/italPho Hung Bistro Budapest - Étel/italPho Hung Bistro Budapest - Étel/italPho Hung Bistro Budapest - Étel/italPho Hung Bistro Budapest - MosdóPho Hung Bistro Budapest - MosdóPho Hung Bistro Budapest - BelsőPho Hung Bistro Budapest - BelsőPho Hung Bistro Budapest - BelsőPho Hung Bistro Budapest - BelsőPho Hung Bistro Budapest - BelsőPho Hung Bistro Budapest - Étlap/itallapPho Hung Bistro Budapest - Belső

Pho Hung Bistro további értékelései

2018.12.29barátokkal
A Pho Hung nevű vietnámi étteremre a Magyar Konyha friss idei TOP10-es válogatása hívta fel a figyelmem, mely a legjobb tíz levesező között említi őket. De van itt a pho-n kívül számtalan más étel is. Mi rántott rákot (990), tavaszi tekercset (690) és pho levest (1190 – kis adag, ami...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
87.824 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval