2026. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. február 12.Ajánlom a helyet másoknak is!
Ez viszont a mai ebédem, valahol azért enni kell néha, és kinéztem a Tűzoltó utcában egy vietnami éttermet. Hát ez az. Betoppanva szokás szerint egyedül voltam a vendégtérben, emlékeztem rá, hogy itt valaha valami más volt, talán valami olaszos vagy magyaros, most meg egy vietnamos. Félelmetesen gyorsan cserélődnek az éttermek a városban. Kaptam étlapot, egy bemelegítő kis adag pho után a másodiknak is valami marhahúsos fogást kértem, itt is képeskönyv van, a srác meg elég nehezen kommunikál, de azért próbája rugalmasan kezelni a helyzetet meg én is. Nem voltam nagyon elragadtatva az ebédtől, de hát ez is egy tapasztalat. Az 5929 forintban már a szervizdíj is benne van. Nem tudom, hogy már 100 (?) vagy 500 (?) vagy mennyi vietnami étterem van, de nyilvánvalóan nem jött ide 100 vagy 500 jó, autentikus szakács, hanem valami szerencsét próbáló vándorlegények vagy vándorleányok. Ahogy régen a kínaiak özönlöttek el minket, most a vietnamiak. Bár a kínaiakról pontosan tudtuk, hogy hol van a budapesti Chinatown, azt nem tudom, hogy hol lehet a Viettown. Hát ez van, lakosságcsere zajlik az egész világon, néha látványos, néha nem annyira. Felejtsük el azt a híg szöveget, hogy az ittlévők csak vendégmunkások meg egyetemisták, aztán majd hazamennek, mert ezek nem azok. Itt laknak, élnek, aztán vagy továbbállnak vagy nem. Amúgy meg nincs velük semmi gond. Országunk lakóinak száma nemrégen 9 és félmillió alá csökkent, valakinek csak lakni kell majd az üres házakban ezután is, gondolom.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()