Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kopog a macskakő

Picnic Kávézó BudapestPicnic Kávézó Budapest a térképen

Kiváló 2019. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. július 20.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A budai oldal szép kis utcájában található kávézó, a Várkert Bazár, a Tabán és a Duna-part közelében. Pár méterre található az Alexandriai Szent Katalin nevét viselő Tabáni-templom, amelynek érdekessége, hogy eredetileg a budai pasa dzsámija épült ide.
A Picnic belső tere kicsi, két részből áll, a jobb oldalon a kiszolgálópult található, az ablakban egy pamlaggal a legfáradtabb vendégek számára, míg innen nyílik balra a benti leülős rész talán 5 asztallal, amelyeket bárszékes megoldással alakítottak ki. A kőpadlót nem cserélték le, a régi szürke házgyári kopott kövezetet hagyták meg, a fal pedig olyan, mintha glettelés után most várnák a festőket.
A pultban házi sütemények (mandulás-csokis brownie, almatorta, meggyes pite), granola-joghurt és chia magos poharak, saláta elviteles dobozban, a Hideg Nyalat mentes jégkrémei, továbbá többféle szendvics is található. Az árfekvés jelzi a kiemelt turistaövezet, a Budai Vár közelségét, szóval nem egy olcsó hely, ahogy az előző értékelő is észrevételezte. A kávé kitűnő, a cappuccino 660 Ft-ba került, bársonyos, de ugyanakkor karakteres. Házi limonádét többféle ízben készítenek, a teák választéka is sokoldalú.
Azt viszont hiányoltam, hogy nincs kiírva, pontosan milyen ételek találhatóak a pultban - ez angolul is hasznos lenne - és mennyibe kerülnek.
Az asztalokon lévő cukortartóban barna cukor található, de a pult előtti kis asztalkán mézet vagy édesítőszert is vételezhetünk.
A kiszolgálás - egy fiatalember és egy fiatal hölgy személyében - kedves, mosolygós. Érezni, hogy kellemes hangulat uralkodik itt.
A kis teraszon további asztalkák találhatóak.
Nem meglepő módon főleg külföldi vendégek látogatják a helyet.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (11)
Picnic Kávézó Budapest - Külső képPicnic Kávézó Budapest - Étel/italPicnic Kávézó Budapest - Étel/italPicnic Kávézó Budapest - Étel/italPicnic Kávézó Budapest - BelsőPicnic Kávézó Budapest - BelsőPicnic Kávézó Budapest - BelsőPicnic Kávézó Budapest - Étel/italPicnic Kávézó Budapest - Étel/italPicnic Kávézó Budapest - Étel/italPicnic Kávézó Budapest - Egyéb

Picnic Kávézó további értékelései

2018.05.13egyedül
Átlagos
Túl sok izgalmasat nem tudnék elmondani róluk, szép helyen van a kávézó, a Tabán lábánál, a Duna partjától pár méterre. Annyira nem bensőséges, hogy sokszor idejárj, de annyira talán igen, hogy bemenj, ha séta közben megszomjaztál. Nem egyszerű a kínálat, nem is hétköznapi. Én például rózsa...
Népszerű szállások a környéken
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Nostra Siófok - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
06.21-09.01.
Hotel Nostra Siófok
19.900 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel