Fenyőtoboz és kávé

Pine - Coffee & More BudapestPine - Coffee & More Budapest a térképen

Kiváló 2025. szeptemberben, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2026. február 1.
PINE - azaz fenyőfa. Se szeri, se száma, gombamód bukkannak elő az egyre újabb specialty kávézók Budapesten, én meg elkötelezett, napi szintű kávéivó ember vagyok, kötelességszerűen járom is végig ezeket a kávézókat, szóval nehéz már újat hozni és mutatni. Nos, itt a Báthory utcában ez most abszolút sikerült. Úgy keveredtem ide, hogy szeptember utolsó hetében tartották a Budapest Coffee Week nevű kis programot, amelynek keretében egy gyűjtőfüzeben lehetett pecséteket gyűjteni a résztvevő újhullámos kávézókban. A végén a füzetet begyűjtők díjakat nyerhettek. Én végül "csak" kávéztam, elfelejtettem beküldeni a füzetet határidőre.
Már a belépéskor egy nagyon jó érzés fogott el. Fiatalos, barátságos, esztétikusan berendezett a beltér, de mégsem steril, nem szorongós. A dekorációs elemek között a fenyőtöböz több formában megjelenik, pl. lámpabúraként. Ötletes! A személyzet magyar, mosolygós, kedves, közvetlen. Az épület egy századelőn épült gangos, belső udvaros épület, kis "titkos" teraszukat itt alakították ki. A kávé a budaörsi RÖAST kávépörkölőből érkezett, kitűnő minőségű! Az eszpresszó 890 Ft, a cappuccino 1390 Ft, a kötelező szervizdíj +10%. Ételek terén kézműves péksütemények, banánkenyér, mentes sütemények, erdei gyümölcsös morzsás crumble pite, házi laktózmentes granola (1800 Ft), szendvicsek, mini és maxi reggelik.
Az egyik tulak fiatalember kijött külön a teraszra érdeklődni, hogy ízlik a kávé, mindennel elégedettek vagyunk-e. Na, ezt nevezem én vendéglátásnak! Az, hogy a kávé mellé érkezett grátisz egy pohár víz, szintén alapvető itt. 5 pontos élmény, igazán klassz hely a Pine.
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló