Egy jó spagetti

Pinocchio Nyugati BudapestPinocchio Nyugati Budapest a térképen

2026. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. március 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Pinocchio Pizzéria Óbudán évek óta népszerű, bár 3 évvel ezelőtt tulajdonosváltás történt, a nevet és a koncepciót megtartva folytatják tovább. Sőt, a közelmúltban a bővülés mellett döntöttek, ugyanis egy másik egységet is nyitottak, méghozzá a pesti oldalon. A Nyugati tértől egy saroknyira a VI. kerületben. Ez egy kisebb egység, a jövőben tereznek teraszt is. Jelenleg egyértelműen elviteles helynek mondanám, bár helyben is lehet enni, de elég fapados módon. Egyrészt az ablaknál vannak bárszékes könyöklők, másrészt a pult előtt egy szintén bárszékes asztal. Mondjuk, ha éppen jönnek a futárok, akkor nekik ez a pakolóhelyük. Az egész beltér nagyon puritán, raktárbázis hangulatú.
A rövidke étlapon van 20 féle pizza (2990-4290 Ft), legolcsóbb a Margherita, legdrágább a tejszínes szarvasgombás, olasz kolbászkrémes Tartufo N'Duja, 32 cm-es átmérőjű klasszikus kerek pizzákat sütnek. Van 3 féle saláta (2990 Ft), tonhalas, pármai sonkás és vegetáriánus, valamint 11 féle tészta (2890-3690 Ft). 4 féle tészta közül lehet választani: taglietelle, spagetti, penne és gnocchi. Én egy klasszikus Pomodoro spagettit kértem (2890 Ft), fokhagymás olívaolajjal, koktélparadicsommal, parmezánnal, a tetején bazsalikom levélke. Frissen készült, nagy adag, viszont puritán tálalás, papírtálka, műanyag evőeszközzel. Italok a hűtőben: dobozos Coca Cola termékek, LemonSoda és OranSoda, XIXO Ice Tea, Zuego gyümölcslevek (mangó, őszibarack, citrom), kis üveges Peroni sör.
A fiatal kiszolgáló és egyben szakács hölgy talpraesett, vagány, viszont folyton eltűnt. Ez szerintem annyira nem jó érzés, hogy egy vendég egy üres étterembe megy be, aztán utána is magára hagyják.
A pizzájukat már korábban kóstoltuk, szerettük, de nekem most a tészta is ízlett, azt is ajánlom. Össz-élmény: 4 pont. Nincs mosdó és kézmosó sem.
Ételek / Italok:
Kiszolgálás: