Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nincsenek az oroszok a spájzban

Pirog-Da - Gubacsi út BudapestPirog-Da - Gubacsi út Budapest a térképen

2023. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. augusztus 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az első Pirog-Da a XV. kerületben működik évek óta, bár sokat hallotta már róluk, de oda még nem sikerült eljutnom, viszont a 2. egységükbe, a Gubacsi úton teljesen véletlenül belefutottam. A szomszédos benzinkútról kifelé gurulva vettem észre őket. A környék eléggé kihalt, nem lakókörnyezet, egy LIDL üzlet van mellettük, előtte nagy parkolóval, ami külváros lévén ingyenes. A bejárat előtt kialakítottak egy kis fedett teraszt, de nincs semmi hangulata.
A belső rész egyszerű, funkcionális. Főleg elviteles helynek tűnik, legalábbis folyamatosan érkeztek a futárok és pittyegtek az új rendelést jelző hangjelek is.
Saját találmányuk és receptjük az itt készülő pirog, ami valójában egy töltött tésztatáska. Az eredeti orosz pirognál sokkal nagyobb, ez kb. akkora, mint egy calzone pizza vagy egy nagyobb pita. Frissen készítik és sütik a pirogot, emiatt olyan finom és népszerű szerintem. A rendelés felvétele után töltik meg a nyers tésztát, majd fritőzben sütik meg. Nem volt túlságosan olajszag a benti részben sem, ahol egyből a pult mögött van a nyitott konyha. Kijevi csirkés pirogot választottam (1500 Ft), ez mennyiségre megfelel egy főétkezés adagnak, legalábbis nekem. Mellé kértem egy adag csemege Ajvárt (400 Ft). Ez bolti késztermék, nem házi, valamint egy 5 dl-es Cappy bogyós gyümölcs levet (600 Ft). A személyzet kedves, közlékeny, barátságos. Látszik, hogy sokat dolgoznak, felelősségteljesek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (15)
Pirog-Da - Gubacsi út Budapest - Étel/italPirog-Da - Gubacsi út Budapest - Étel/italPirog-Da - Gubacsi út Budapest - Étel/italPirog-Da - Gubacsi út Budapest - Étlap/itallapPirog-Da - Gubacsi út Budapest - Étlap/itallapPirog-Da - Gubacsi út Budapest - Étlap/itallapPirog-Da - Gubacsi út Budapest - Külső képPirog-Da - Gubacsi út Budapest - EgyébPirog-Da - Gubacsi út Budapest - BelsőPirog-Da - Gubacsi út Budapest - BelsőPirog-Da - Gubacsi út Budapest - MosdóPirog-Da - Gubacsi út Budapest - BelsőPirog-Da - Gubacsi út Budapest - Külső képPirog-Da - Gubacsi út Budapest - Külső képPirog-Da - Gubacsi út Budapest - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
43.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Írottkő K?szeg - Senior pihenés az Alpok lábánál
Senior pihenés az Alpok lábánál
2024.12.24-ig
Hotel Írottkő K?szeg
69.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Hévíz - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
116.100 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval