Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Létra a mosdóban

Piroska Vendéglő BudapestPiroska Vendéglő Budapest a térképen

Átlagos 2023. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. december 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Tipikus régivágású, retró hatású magyaros kisvendéglő a Városliget közelében. Igazából nem ide indultam, hanem már többedszerre a szintén P kezdőbetűs magyaros vendéglőbe szerettem volna enni, de ott ismét telt ház volt (egy éven belül a 3. alkalommal, szóval akkor tényleg kéne asztalt foglalni...).
Belépve a 60-as évekbe repültem, uralkodó szín a piros, minő véletlen, de a belső magyaros-népies dekoráció mellett a bejárati úttörő-szocializmus kiállítás nem igazán érthető, meg a bakelit lemezek a Queen plakáttal. Totális képzavar és kavalkád.
Az étlap nem túl hosszú, s bár magyaros az étterem, de olyan ikonikus fogás, mint a gulyásleves nincs. Nem is értettem. Pedig arra készítettem elő a gyomromat. A hely legnagyobb pozitívuma a kedves személyzet, nevezetesen egy idősebb és egy fiatalabb pincér úriember, akik nagyot javítottak azon, hogy milyen élményeket szereztem itt. Mindent összevetve egy tipikus 3 pontos hely és össz-élmény. A brassói aprópecsenye tálalása a kis serpenyőben csinos, fűszerezés, megjelenés, elkészítés korrekt, azonban nagyon kevés volt a hús, amiben még voltak zsírosabb darabkák is. Ezt máshogy nem tudom érzékeltetni, mint az árban, ez így túl drága és nem érte meg az árát. (4050 Ft +12% szervizdíj). Pedig ízre tényleg finom lett volna. Sajnálom. Tényleg ennyire kell spórolni a vendégeken? Szerintem nem.
A káposzta saláta korrekt, de 1100 Ft-ot elkérni érte irreális (+ szervizdíj). A málnaszörpöt kicsit túlédesítették (650 Ft). Az asztalok többségénél ültek, két nagyobb társaság is, vegyesen magyarok és külföldiek.
Kommersz italkínálat.
A mosdó igénytelen, kritikán aluli. Mit keres a vendégmosdóban a lekoszlott létra és a slag?, illetve a félig kiszakadt, rohadó konnektor is elgondolkodtató. Talán lenne az étteremeben valami raktár vagy sufni, vagy hátsó folyosó, ahol lehet ilyesmit letárolni. Szóval a mosdó az még 3 pontot sem érdemel a tisztaságra. A beltér egyébként ilyen szempontból átlagosan tiszta volt.
Pár évvel ezelőtt volt hétköznap ebédidőben svédasztalos ebéd lehetőség is egész korrekt áron, de talán az már megszűnt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (22)
Piroska Vendéglő Budapest - BelsőPiroska Vendéglő Budapest - BelsőPiroska Vendéglő Budapest - BelsőPiroska Vendéglő Budapest - BelsőPiroska Vendéglő Budapest - Étel/italPiroska Vendéglő Budapest - BelsőPiroska Vendéglő Budapest - Étel/italPiroska Vendéglő Budapest - Étel/italPiroska Vendéglő Budapest - Étel/italPiroska Vendéglő Budapest - MosdóPiroska Vendéglő Budapest - MosdóPiroska Vendéglő Budapest - EgyébPiroska Vendéglő Budapest - BelsőPiroska Vendéglő Budapest - BelsőPiroska Vendéglő Budapest - BelsőPiroska Vendéglő Budapest - Étel/italPiroska Vendéglő Budapest - BelsőPiroska Vendéglő Budapest - BelsőPiroska Vendéglő Budapest - Külső képPiroska Vendéglő Budapest - Étlap/itallapPiroska Vendéglő Budapest - EgyébPiroska Vendéglő Budapest - Étlap/itallap

Piroska Vendéglő további értékelései

2019.08.17barátokkal
Átlagos
Barátnőm születésnapját ünnepeltük az étteremben, de kibírhatatlan hőség volt. Tudom, hogy retro a hely, de ha vendéget szeretnének, akkor talán több ventilátort kellene bevetni. Délben ugyan nem voltak sokan, épp ezért a személyzettől nagyobb odafigyelést vártunk volna el. Barátnőm is,aki már...
2016.12.11kollégákkal
Évről-évre összejövünk valahol a volt kollégákkal így Karácsony előtt egy kis beszélgetésre. Az idén a Piroska Vendéglőt választottuk,amiről egyik kollégánk kellemes emlékeket őrzött. Jól tettük!Az ételek finomak és bőségesek,a személyzet udvarias, a kiszolgálás gyors volt.A helyiség nem túl...
2015.02.07a párjával
Kiváló
Születésnapi meglepetésként vittel el minket a párommal tavaly októberében :) Nagyon finom volt az összes fogás, és persze kiadós is :) A kiszolgálás tökéletes volt, kedvesek voltak, még másik asztalt is kaptunk (csak a "dizájn" miatt kértük)! Hangulatos kis vendéglő, tetszett a hangulata, a...
Népszerű szállások a környéken
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
88.339 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Világos Hotel Balatonvilágos - Nyári csobbanás Balatonvilágoson
Nyári csobbanás Balatonvilágoson
05.31-09.07.
Világos Hotel Balatonvilágos
54.384 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval