Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mamma Sofia pizzája a régi helyen, új néven

Pizza Me - Király utca BudapestPizza Me - Király utca Budapest a térképen

Kiváló 2016. márciusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2016. március 31.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A vendéglátó és szórakozó helyekkel teletűzdelt Király utca páros oldalán, a Gozsdu Udvar bejáratával szemben, egy aprócska helyiségben találjuk a most már Pizza Me lánc egyik tagjaként működő pizzeriát, amely korábban La Pizza di Mamma Sofia néven vált ismertté és népszerűvé.
Autentikus kemencés pizzát készítenek, a papírvékony tésztás verziót, gazdag feltéttel. A szeletet is árusítók között nekem a Pizzica mellett (bár náluk a szögletes forma van) ez ízlett a legjobban a városban eddig kóstoltak közül. A pizzákat folyamatosan sütik, így eléggé pörög a készlet. De ha valaki éppen olyat kér, ami már kihűlt, akkor 1-2 percre visszateszik a szeletét a kemencébe, így garantáltan minden pizza melegen, sőt szinte forrón kerül tálalásra. Tálalás=papírtálca, evőeszköz nincs. Szeletben és egészben is lehet vásárolni. Ezek nagyméretű, családi pizzák, 1 egész 8 szeletből áll össze. Íztől/feltéttől függően ha jól emlékszem, 3 árkategória van, én paradicsomos alapű sonkásat ettem, ami 390 Ft-ba került. Kiváló, pikánsan fűszerezett pizzaszószt ingyen kaptam hozzá. A drágább szeletek 470 Ft-ba kerülnek. Az egész pizzák pedig kb. 3200 Ft-ba.
A kiszolgáló pulttal szemben van 2-2 összetolt magas asztal, azoknál lehet enni (ahogy apám szokta mondani "állva, mint a lovak"), leülős helyek nincsenek, nem is lenne rá hely. Sokan elvitelre vásárolnak.
A kiszolgálás nagyon barátságos, mosolygós, jó hangulatú.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (2)
Pizza Me - Király utca Budapest - Külső képPizza Me - Király utca Budapest - Külső kép

Pizza Me - Király utca további értékelései

2021.03.22egyedül
Átlagos
A Pizza me úgy 5-6 éve indult el hódító útjára a régi Mamma di Sofia helyén eleinte még csak 3-4 hellyel. Mára azonban több mint 20 üzletük van. Kezdetben relatíve jó áron lehetett kapni kézműves és minőségi pizza szeletet. Azonban valami megváltozott.... Még pedig az hogy a nagy hype és...
2016.06.08kollégákkal
Átlagos
Mindenhol csak azt hallom és olvasom, hogy mennyire a legeslegjobb pizzéria a Pizza Me! Barátok és ismerősökis mind mind csak jót mondanak róla. Egyik vasárnap este, épp a közelben sétálunk, amikor eszünkbe jut, hogy van egy ilyen a közelben. Így elérkezett az igazság pillanata, amely épp a...
Népszerű szállások a környéken
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval