Ebéd az angoloknál

Pointer Pub - Szent István krt BudapestPointer Pub - Szent István krt Budapest a térképen

2026. áprilisban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. szeptember 4.
"Tradicionális angol pubok Budapest szívében" - így határozzák meg az ars poeticájukat a Pointer Pub tulajdonosai. Valóban, Budapesten belül jelenleg 4 belvárosi helyszínen vannak jelen, mindegyikben jártunk már. Sőt, olyan Pointer Pubokra is emlékezhetünk, amelyek mára bezártak (Pl. Margit körúton volt egy egységük, illetve a Teréz körúti pubjuk most már más néven/más tulajdonossal üzemel). De visszatérve a Szent István körútra, a Nyugati tér közelében, onnan két utcányira, egy saroképületben találjuk őket a Nagy Ignác utca sarkon, talán 2-3 évvel ezelőtt nyitottak meg, nem is tudnám pontosan megmondani. Minden esetre hamar népszerű hely lett, hiszen minden nap nyitva vannak éjszakába nyúlóan, van kiülős teraszuk, lehet sportközvetítéseket is nézni, angol csapolt söröket és bisztrós ételeket kínálnak, mi kellhet még a sikerhez? A jó lokáció nyilván, de itt ez is adott. Sok külföldi fiatal is jár ide, enni-inni, csapatozni.
Ebédidőben csendesebb és nyugisabb a hely, én is ekkor jártam náluk. Az étlapon amerikai típusú street food, fast food a fő csapásirány, quesadilla, burgerek, grill fogások, de a külföldi turisták miatt még lángos (Langosch) és Wiener Schnitzel is szerepel az étlapon. Minden nap 12-15 óra között van kedvezményes ebéd ajánlatuk, ami 30%-os kedvezményt jelent az ételek normál áraiból, illetve amit én választottam, az a Happy Hour burger menü volt (3490 Ft), ez az ár tartalmazott egy jól megtermett, finom kézműves burgert, hasábburgonyát ketchuppal és egy pohár bodzaszörpöt. Érdekes módon ilyenkor alig van vendég, legalábbis hétköznapon.
Bár én munkaidőben az ebédszünetben voltam, így alkoholizálás szóba sem jöhetett. Pedig 8 féle sör van a csapon, Hunter's, London Pride, Guinness képviseli az angol vonalat. Csapolt sörre is van Happy Hour 14-17 óra között. Összességében 4 pontra taksálom a helyet, részemről ajánlott.
Ételek / Italok:
Alfa Hotel Miskolctapolca - Senior ajánlat
Alfa Hotel Miskolctapolca
67.410 Ft / 2 fő / 2 éjtől bőv. félpanzióval
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd? - Caramell a legjobb áron
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
Hotel Napfény Zalakaros - Senior ajánlat 60 év felettieknek
Hotel Napfény Zalakaros