Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pompás volt-e a ló neve?

Pompás BudapestPompás Budapest a térképen

Kiváló 2023. júniusban járt ittÉrtékelt: 2023. június 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A IX. kerület megújuló, szépülő részén, a Thaly Kálmán és a Tűzoltó utcán lévő saroképületben nyitott meg a Pompás nevezetű vendéglátó hely, amely számomra igazán pompás élményeket okozott. Az L alakú beltérben a modernitás és a tradíció egy minőségi keretben ötvöződik. Szépek a színharmóniák, a dekorációk mutatósak. Az egyik falból egy lótest emelkedik ki modern szoborként, így egyből meg is állapítottam magamból, hogy a ló neve lehetett Pompás, akiről eme helyet elnevezték, de végül is ez csak az én ötletem, biztosat nem tudok.
A Pompás egész nap nyitva tart, külön reggeli menüvel is készülnek a napot itt kezdő vendégek számára (1300-3500 Ft közötti reggeli meleg fogások). A normál napközi és esti étlapon street food ételek jellemzőek, burgerek, saláták, quesadilla, grill ételek (3000-5290 Ft között). Ebédidőben hétköznap kínálnak ebédmenüt kedvezményes áron. Este leginkább bárként működnek, többféletematikus ún. Pompás kóstolóval kedveskednek a vendégek számára, 3 és 5 tételes pálinka, gin, rum és whiskey kóstolóval.
Napközben az egyik sarokrészben egy elviteles bisztró szakaszt is kialakítottak, itt elvitelre lehet bagel szendvicseket (2000-2390 Ft), péksütit, desszerteket, salátákat (2650 Ft), italokat, kávét vásárolni, akinek csak annyi ideje van, hogy beugorjon valami finomságért. A nyári szezonban most már fagylaltot is árusítanak, amely - hasonlóképpen a süteményekhez - a Hisztéria Cukrászatból érkezik. A sütik 1250 Ft-os egységáron kaphatóak és csúcskategóriát képviselnek. Az általam választott Feketeerdő torta a fajtájának egyik legfinomabbja volt, amit kóstoltam. A tetején a csoki nagyon csokis, roppanós és papírvékony, a többi réteg is karakteres. Jut eszembe, volt macaron is.
Egyértelműen 5 pontos hely volt számomra a Pompás, szívesen visszatérnék még ide más alkalmakkor is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (17)
Pompás Budapest - Étel/italPompás Budapest - EgyébPompás Budapest - EgyébPompás Budapest - Külső képPompás Budapest - Külső képPompás Budapest - Étel/italPompás Budapest - Étel/italPompás Budapest - BelsőPompás Budapest - BelsőPompás Budapest - Étel/italPompás Budapest - BelsőPompás Budapest - BelsőPompás Budapest - BelsőPompás Budapest - MosdóPompás Budapest - MosdóPompás Budapest - BelsőPompás Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
56.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Belenus Zalakaros - Belenus pihenés hétköznapokon
Belenus pihenés hétköznapokon
2025.02.28-ig
Hotel Belenus Zalakaros
113.730 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hunguest Bük Bük, Bükfürd? - All inclusive ajánlat fürdőbelépővel
All inclusive ajánlat fürdőbelépővel
2025.03.01-ig
Hunguest Bük Bük, Bükfürd?
155.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással