Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pest kapuja olaszos ízekkel

Porto di Pest BudapestPorto di Pest Budapest a térképen

Gyenge 2016. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. szeptember 28.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A Liszt Ferenc téri megszámolhatatlan és időszakosan változó étterem-kínálat egyik szereplője. Erre jártam, és szimpatikus lett a kiírás alapján a napi ebédmenü, ezért tértem be. 2 fogás 990 Ft-ért, árban is kedvező ajánlatnak tűnt. A beltér is tetszett, kellemes környezet, mediterrán hangulatú dekorációval.
A hellyel a fő probléma a szervezetlenség. Egyetlen fiatal pincérlány futkosott a kinti terasz - elég nagy méretű - és a benti asztalok között. Nem igazán látta át a feladatát, nem sikerült lekövetnie, hogy mely vendégek mire várnak, és éppen hol tartanak az étkezésben. A rendelés felvételére és az ételek kihozatalára is rengeteget kellett várni, már azon voltam, hogy inkább felállok, és elmegyek, de végül eltöltöttem az időt e-mailek olvasásával és megválaszolásával.
Az ebédmenü igencsak becsapós volt, mert az adagok nagyon picik, még egy gyerekmenüben is többet adnak. A paradicsomleves a csészében félig sem volt, és a főétel gnocchiból is igencsak kis mennyiség került a tányérba. Az ízekkel alapvetően nem lett volna gond, de semmi kiugró ízélmény nem ért. Mindkettő fogás ehetetlenül tűzforró volt, sokat kellett várni arra is, hogy ehet hőmérsékletűre hűljenek. Az látszik, hogy ez az ebédmenü egyfajta csali, mert az egyéb ételek-italok árai elég magasak. Egy kis üveges 2 dl-es Cola 490 Ft-ba került (fél menü ára), és az egészre felszámolnak 13% kötelező szervizdíjat.
A fizetés sem volt zökkenőmentes, ez is ugyanannak az egy alkalmazottnak a feladata (miközben a pultban 2 másik kollégája látványosan unatkozott, és ők szemmel láthatóan nem a szakácsok voltak). Mivel az előző vendégnél nem tudták megoldani a kártyás fizetést, valami gond akadt a terminállal, én inkább készpénzzel fizettem, nem akartam újabb negyed órát a fizetéssel is elpazarolni. Nem tudom, mit csinálnak, amikor nem ennyi vendég van, hanem tele van az étterem, akkor vajon hogyan kezelik a helyzetet?
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:
Fényképek (10)
Porto di Pest Budapest - Külső képPorto di Pest Budapest - Külső képPorto di Pest Budapest - Étlap/itallapPorto di Pest Budapest - BelsőPorto di Pest Budapest - BelsőPorto di Pest Budapest - BelsőPorto di Pest Budapest - Étel/italPorto di Pest Budapest - Étel/italPorto di Pest Budapest - BelsőPorto di Pest Budapest - Külső kép

Porto di Pest további értékelései

2018.03.28egyedül
Kiváló
Folyamatosan fejlődés, megújulás van. Finom és választékos étlap. Kellemes környezet. Tetszik.
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló - Nyári ajánlat
Nyári ajánlat
07.01-08.31.
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló
206.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
2024.12.23-ig
Silver Hotel Hajdúszoboszló
89.976 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval