Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pazar hely

Portum Étterem BudapestPortum Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2018. novemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2018. november 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Corvin sétány kulináris szempontból évek óta a főváros egyik különösen izgalmas része. Van itt minőségi burgerező, kitűnő bureket kínáló horvát pékség, kézműves sörbár, hasonló filozófiájú borbár, cukrászda, bisztró és másfél éve, a Portum nyitása óta fine dining étterem is.
A minap sikerült ide eljutni, ráadásul délidőben, így mind a kedvező árú ebédmenüt (három fogás 2500 forint, mellé 250 forintért szörpöt is kínálnak), mind pedig az á la carte étlap két fogását megkóstolhattuk.
A beltér elegáns, puritán, letisztult, szerethető, mindenképpen vonzóbb, mint bármiféle túlzsúfoltság. A kiszolgálás kiváló, pincéreink – hármukkal is alkalmunk volt szót váltani - veszik a lapot, stílusuk van, mosolyognak, egyikük a borok világában is otthonosan mozog, ami nem hátrány ebben a szakmában. Tőle tudtuk meg, hogy a séf korábban a Ramazuri nevű kitűnő bisztróban dolgozott.
A hétköznapi déli menü kínál egy előételt, egy levest, két főételt és két desszertet.
Mi vitello tonnato-t (klasszikus olasz surf and turf, azaz hús-hal kombináció), krumplisalátával és remoulade mártással körített rántott tőkehalat valamint almás-mangós morzsasütit kértünk, az állandó étlapról pedig foie gras előételt, teljes neve úgy szólt, hogy „kacsamájpaté, mangó, mandula, fekete szezám” (3400 ft) valamint „csokoládé, maracuja, bazsalikom, török, mogyoró” elnevezésű desszertet (2100 ft).
Ételeink érkezése előtt kaptunk egy séfüdvözletet, házi burgonyaszirmon Fourme d’Ambert sajtkrém és lilakáposzta-relish. Remek kezdés.
A menü hozta azt, amit egy déli menütől egy jó helyen elvárhatunk , szép tálalás, korrekt ízek. Különösen a borjúhús gyönyörű színe, kíméletes hőkezelése és az aszalt citromkarika érdemel kiemelést.
A két á la carté fogás árához mért volt, lényegében két ételköltemény, textúra- és színjátékokkal, művészien tálalva és persze kifogástalan vibráló ízharmóniákkal.
Kiemelkedően jó élmény volt a Portum, csak ajánlani tudjuk mindenkinek, aki a kulináris kalandot keresi az éttermekben.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (8)
Portum Étterem Budapest - BelsőPortum Étterem Budapest - Étel/italPortum Étterem Budapest - Étel/italPortum Étterem Budapest - Étel/italPortum Étterem Budapest - Étel/italPortum Étterem Budapest - Étel/italPortum Étterem Budapest - Étel/italPortum Étterem Budapest - Étlap/itallap

Portum Étterem további értékelései

2019.01.13egyedül
Kiváló
Új étterem a Corvin sétány egyik sarokhelyiségében, korábban egy gasztronómiai szempontból nem számottevő bár működött itt, ami annyiból maradt emlékezetes számomra, hogy gitárok (is) voltak a falon. Azt olvastam a Portumról, hogy alapvetően a portugál konyhát szeretnék bemutatni, hogy ez...
Népszerű szállások a környéken
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
04.26-09.29.
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Thermál Hotel és Kemping Komárom - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2025.04.30-ig
Thermál Hotel és Kemping Komárom
53.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel