Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kulináris kaland 5x5

Portum Étterem BudapestPortum Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2018. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. január 13.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Új étterem a Corvin sétány egyik sarokhelyiségében, korábban egy gasztronómiai szempontból nem számottevő bár működött itt, ami annyiból maradt emlékezetes számomra, hogy gitárok (is) voltak a falon.
Azt olvastam a Portumról, hogy alapvetően a portugál konyhát szeretnék bemutatni, hogy ez mennyire sikerült, azt nem tudom, mert portugál vonalon nem vagyok képben. Viszont ami tény, az tény: ez számomra is egy "Kulináris kaland" - ez ragadott meg leginkább DEndre beszámolójából, és én is csak bólogatva osztani tudom a véleményét.
Nagyon jó ár-érték arányú ebédmenüt kínálnak, amibe a konyha ugyanúgy odatette magát és megmutatták, mit tudnak. Prémium alapanyagok, izgalmas fűszerezés és íz-kombinációk, tökéletes elkészítés. Kínálnak 2 vagy 3 fogásos menüt, mindegyik fogás esetében van választási lehetőség (leves vagy előétel, 3 főétel, desszert). Víz karafban bekészítve az asztalokra, nem kell kérni.
Kitűnő kacsamáj terrine minden tekintetben, mennyiségre is kiadós, rukkolával. A mellé adott bolti szárított füge mondjuk tévedés volt, én nem is foglalkoztam vele. A máj maga annyira nagy adag volt, hogy kevés volt a kenyér, de nemcsak nekem, másnak is, de lehetett azt is pluszban kérni. A kenyér is hibátlan, fehér házi baguette.
A főételek közül a leírás alapján lazábbnak tűnő grillezett brie sajtot választottam salátával, steak burgonyával, szintén nagyon ízletes, kellemes volt, bár ebben a sajt mennyisége éppen lehetett volna több, ez csak zóna-adag volt.
A 2 fogásos menü 12% kötelező szervizdíjjal együtt 2160 Ft volt.
A hely pár hónap alatt abszolút befutott, telt házzal mennek hétköznap ebédidőben (pl. közel a Nokia, sok céges belépős vendéget láttam onnan, de persze jöttek máshonnan is, csak őket nem lehetett ilyen könnyen beazonosítani), kisebb-nagyobb társaságok is érkeztek. Az ebédmenü mindig egy hétre van meghirdetve.
Az étterem elegáns, modern, a berendezés egyszerű, letisztult, ugyanakkor barátságos, emberközeli, egyáltalán nem egy afféle karót nyelt hely. A személyzetnek nagyon pörögni kell, de bírták, látszott, hogy profik.
Amit írtam némi negatívumot, azt szó nélkül hagyni nem akartam, de ezek miatt pontot levonni abszolút nem tartanám korrektnek, így nem is teszem.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (18)
Portum Étterem Budapest - Külső képPortum Étterem Budapest - Étlap/itallapPortum Étterem Budapest - BelsőPortum Étterem Budapest - Étlap/itallapPortum Étterem Budapest - BelsőPortum Étterem Budapest - Étel/italPortum Étterem Budapest - Étel/italPortum Étterem Budapest - Étel/italPortum Étterem Budapest - Étel/italPortum Étterem Budapest - BelsőPortum Étterem Budapest - Étel/italPortum Étterem Budapest - Étel/italPortum Étterem Budapest - MosdóPortum Étterem Budapest - BelsőPortum Étterem Budapest - MosdóPortum Étterem Budapest - Külső képPortum Étterem Budapest - Étel/italPortum Étterem Budapest - Étel/ital

Portum Étterem további értékelései

2018.11.10barátokkal
Kiváló
A Corvin sétány kulináris szempontból évek óta a főváros egyik különösen izgalmas része. Van itt minőségi burgerező, kitűnő bureket kínáló horvát pékség, kézműves sörbár, hasonló filozófiájú borbár, cukrászda, bisztró és másfél éve, a Portum nyitása óta fine dining étterem is. A minap sikerült...
Népszerű szállások a környéken
Fagus Hotel Sopron - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.12.23-ig
Fagus Hotel Sopron
95.645 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Napi árak
Napi árak
2025.12.24-ig
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
61.215 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval